30 Юли, 2016 16:34 1 340 1

Сигурността в Германия зависи от броя на бежанците

  • германия-
  • бежанци-
  • сигурност-
  • хорст зеехофер-
  • мигранти-
  • бавария

Премиерът на Бавария се противопостави на позицията на Меркел за бежанците

Сигурността в Германия зависи от броя на бежанците - 1
Снимка АП/БТА

За да се подобри състоянието на сигурността в Германия е необходимо да се намали потокът от бежанци. Това заяви премиреът на провинция Бавария Хорст Зеехофер в събота, цитиран от ДПА.

"Ограничаването на потока от мигранти е предпоставка за сигурността в страната", заяви лидерът на Християнсоциалния съюз /ХСС/ - по-малкия коалиционен партньор на партията на канцлера Ангела Меркел.

Според него намаляването на броя мигранти е предпоставка за интеграцията на тези, които отговарят на условията за предоставяне на убежище в Германия.

С изказването си Зеехофер отново показа, че позициите му и тези на Ангела Меркел, по отношение на бежанците, се разминават.

Германският канцлер за пореден път заяви в четвъртък, че страната е достатъчно силна и ще се справи с миграционната криза. Коментирайки любимата ѝ фраза „ние ще се справим с това“, премиерът на Бавария каза: „При цялото ми желание аз не мога да подкрепя това изказване. Проблемите са твърде много, а досегашните решения - твърде незадоволителни."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Добре е че Премиерът на Бавария съобразява политиката си с дълбокомислията на Мечо Пух от типа на "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ",но подозирам че на практика Бавария вече ще продава БМВ-тата си "окомплектовани" задължително с по 1-2 бежанци.
Новини по държави: