30 Юли, 2016 17:22 2 917 1

Арести на 42 журналисти в Турция (снимки)

  • турция-
  • журналисти-
  • арести-
  • реджеп тайип ердоган-
  • заман-
  • дейли заман

Кореспондент на Дейли Заман в САЩ публикува снимки на арестуваните журналисти

Арести на 42 журналисти в Турция (снимки) - 1
Снимки: Махир Зейналов

След проваления опит за преврат срещу управлението на Реджеп Тайип Ердоган, турското правителство се възползва от извънредно законодателство, за да разпореди затварянето на най-малко 131 вестници, телевизионни и радио станции, издателства и новинарски агенции, пише „Гардиън“.

Заповеди за арест бяха издадени за 89 журналисти, от които най-малко 40 вече бяха задържани. Много от тях работят за вестник "Заман", който има тесни връзки с движението „Хизмет“ на мюсюлманския духовник Фетхулах Гюлен.

Турският президент Ердоган обвини Гюлен, че е помогнал за организирането на преврата.

Вестник "Заман" бе превзет от правителството, което назначи свои хора в изданието през март, превръщайки го в една от най-проправителствените медии в страната.

Намиращият се в САЩ Махир Зейналов, кореспондент на "Дейли Заман", англоезичната версия на вестника, публикува в Туитър серия от снимки на турските журналисти, които бяха арестувани в петък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗРИТЕЛ

    1 2 Отговор
    Уточнил ли е Ердоган, как точно Гюлен е помогнал за преврата?! Чрез психични вълни от САЩ ли?! Не знам за Гюлен, ама че Ердоган е тотално изтрещял и ползва неуспеха на преврата, за да елиминира цялата си опозиция - това е пределно ясно!
Новини по държави: