30 Юли, 2016 21:44 2 128 7

Путин лобира за отмяна на санкциите в 7 държави от ЕС

  • владимир путин-
  • русия-
  • словения-
  • санкции-
  • посещение-
  • ес

Путин посети Словения на фона на нестихващото напрежение между Русия и Запада

Путин лобира за отмяна на санкциите в 7 държави от ЕС - 1
Снимка АП/БТА

Руският президент Владимир Путин пристигна на посещение в Словения на фона на нестихващото напрежение между Москва и Европейския съюз и НАТО, съобщава Радио Свободна Европа.

Словения, която е член на ЕС и НАТО, поддържа приятелски отношения с Русия, въпреки, че се присъедини към санкциите, които ЕС наложи на Москва заради ситуацията в източната част на Украйна и анексирането на Кримския полуостров през 2014 година.

Словения описа еднодневното посещението на Путин като строго неофициално.

Но дипломати от ЕС изразиха опасенията си, че посещението на руския държавен глава има скрита цел. Според тях Путин ще използва визитата, за да лобира пред приятелски настроените европейски държави (сред които и Словения) за смекчаване на санкциите, което може да подкопае единството на съюза в тази посока.

Дипломатите заявиха, че Италия, Гърция, Унгария, Кипър, Словения, Словакия и България са сред основните държави, в които се е прицелила Русия.

Словенският президент Борис Пахор по-рано заяви пред ТАСС, че посещението на Путин е шанс да се изгради доверие и диалог между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 2 Отговор
    Путин окупира Словения!!!???
    Ще лобира!!!Скрити намерения!!!!
    Това е руска агресия!!!!))))
    Все си мислих, че такива посещения се случват
    по покана на Президенти, Външното и т.н. ....
    Ахахахахахха
  • 2 onq s konq

    2 2 Отговор
    Просията винаги е тъжно и угнетяващо деяние,на такава велика страна да бъде докарана до това унизително положение...
  • 3 а така

    1 0 Отговор
    Ми доста от държавите в ЕС нямат нищо против да си партнират с Русия, тия санкции са взаимно неизгодни за всички. Ние какво спечелихме от това че подкрепяме санкциите срещу братския народ.......абсолютно нищо, а загубихме доста.
  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    Карлуковоооо...........

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Отнася се до №2
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    На всички русофилски ушанки ще им препоръчам да четат история!

    Руската държава няма нито едно позитивно действие към България, с изключение на освобождението, което всъщност съвпада с имперските войни на Русия и за което сме си платили в злато.

    Нито един!

    Или искате да ви припомня какво са казали българските патриоти, като Ботев, за Русия, а?
  • 7 На Киро Баба му

    0 0 Отговор
    Аре брой си центовете и не ми казвай кво да четем! Историята е написана от поетите! ВАЗОВ, БОТЕВ! 500г. Турско РОБСТВО и ОСВОБОЖДЕНИЕ от РУСИЯ точка!!! Колкото и центове да ти спуснат в касичката няма как да пренапишеш такива велики творби в които е описано по брилянтен начин РОБСТВОТО и ОСВОБОЖСЕНИЕТО и кой ги е извъшил! Питаи баба ти!
Новини по държави: