Last news in Fakti

2 Август, 2016 16:17 1 452 1

Турция непримирима – отново си поиска Гюлен от САЩ

  • турция-
  • сащ-
  • фетхулах гюлен-
  • искане-
  • екстрадиция-
  • проповедник-
  • бекир боздаг

Турското разузнаване разполага с информация, че Гюлен може да избяга в трета страна

Турция непримирима – отново си поиска Гюлен от САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Турските власти изпратиха на САЩ второ искане за екстрадицията на Фетхулах Гюлен, съобщи „Хюриет“, позовавайки се на министерството на правосъдието.

Министърът Бекир Боздаг разкри, че е била изпратена втора молба, с която Анкара настоява за „незабавния арест“ на живеещия в Пенсилвания проповедник.

Боздаг добави, че ако Вашингтон предаде Гюлен на трета страна, то това ще има негативни последици за двустранните отношения между Турция и САЩ.

След опита за военен преврат турските власти обвиниха Фетхулах Гюлен за организирането на пуча.

Според Бекир Боздаг турското разузнаване разполага с информация, че Гюлен може да избяга в трета страна.

Факти.бг припомня, че близо 250 души загинаха при опита за метеж, а стотици други бяха ранени. Турските власти започнаха масови чистки на всички нива в държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    1 0 Отговор
    Тия читаци се ежат на целия свят и никой не ги бръсне за слива. В дълбока изолация ще изпаднат, ще си носят фереджетата с кеф и ще се молят на Аллах. То насила бял човек не се става. Опита се Ататюрк преди време, но проектът му се провали. В германия още са със шалварите. Циганина си е циганин.
Новини по държави: