24 Август, 2016 07:07 21 300 2

Силно земетресение разтърси Италия, един град е унищожен

  • италия-
  • земетресение-
  • град-
  • трус-
  • аматриче-
  • унищожен

Кметът на малко градче заяви, че Аматриче вече не съществува

Силно земетресение разтърси Италия, един град е унищожен - 1
Снимки: Twitter, БТА/ AP

Силно земетресение разтърси централната част на Италия, съобщи агенция АНСА. Трусът е бил с магнитуд 6.2 по скалата на Рихтер, а епицентърът – на 10 километра югоизточното от град Норча в провинция Перуджа.

Земетресението е било толкова силно, че е усетено дори и в столицата Рим, намираща се на 150 километра от епицентъра, Трусът е регистриран около 03:30 часа местно време. Хора в различни градове са излезли по улиците, съобщи радио RAI.

Местните медии написаха, че град Аматриче, близо до епицентъра, е бил „унищожен“ и половината град е изчезнал. Кметът на града Серджио Пироци заяви, че земетресението е „трагедия“. „Градът вече не съществува“, заяви градоначалникът.

„Ла Република“ написа, че магнитудът на земетресението е 6.4 по скалата на Рихтер. То е било последвано от силни вторични трусове. Към момента най-малко 38 са жертвите на земетресението, посочва АНСА.

Спасителни екипи са били изпратени в най-засегнатите райони. През 2009 година, при земетресение в италианската провинция Акуила загинаха повече от 300 души.

Силно земетресение разтърси Италия, един град е унищожен

Силно земетресение разтърси Италия, един град е унищожен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Как триетажна къща на гредоред ще издържи- никак.Тези къщи сигурно са паметници на културата.
  • 2 знайко

    1 1 Отговор
    То цяла Италия е паметник на културата..
Новини по държави: