25 Август, 2016 07:00 1 236 0

САЩ се сбогува с частните затвори

  • затвори-
  • сащ-
  • частни затвори-
  • министерство на правосъдието-
  • федерални затворници

Разследване е установило, че условията в подобни институции са жестоки

САЩ се сбогува с частните затвори - 1

Министерството на правосъдието в САЩ ще прекрати практиката да сключва договори с частни затвори. Това бе съобщено миналата седмица, след появата на смущаващ доклад за условията в подобни обекти, пише сайтът "Mother Jones".

Главният инспектор на Министерството на правосъдието публикува  изобличаващ доклад за безопасността, сигурността и контрола в частните затвори, в които пребивават около 12 % от осъдените за федерални престъпления.

Министерството на правосъдието поетапно ще спре да използва частни затвори за федерални затворници, заяви заместник главният прокурор Сали Йейтс, след като се запозна с доклада.

Тя обясни, че целта на Министерството е да "намали и в крайна сметка да спре да използва услугите на тези институции."

"Те не гарантират същото ниво на възпитателни услуги, програми и ресурси, нито пък спестяват пари на държавата... Те не поддържат същото ниво на безопасност и сигурност като затворите управлявани от държавата", пише Йейтс в бележката.

Съобщението дойде дни след като сайтът "Mother Jones" публикува обширно разследване, направено в частен затвор в Луизиана. Разкритията показват сериозни недостатъци в набирането на персонал и охрана за затвора, както и високи нива на насилие. Докладът на правителствения инспектор потвърждава констатациите на "Mother Jones" и допълва, че насилието и условията в частно управляваните затвори са много по-жестоки от тези във федералните институции.

Към декември 2015 г., в частни затвори са изпратени около 22 600 федерални затворници. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА