Last news in Fakti

25 Август, 2016 10:21 3 309 15

Ирански кораби обградили американски разрушител

  • иран-
  • кораб-
  • сащ

Те са се приближили опасно близо до кораба

Американски военен кораб е бил прехванат от четири съда на иранската революционна армия, съобщи „International Business Times”.

Инцидентът е станал в близост до Ормузкия проток. Американските военни определят инцидента като „опасен и непрофесионален“.

Иранските кораби са приближили опасно близо USS Nitze, въпреки многократни предупреждения от американския плавателен съд. USS Nitze е направил 12 опита да се свърже с някой от иранските кораби, но те са останали без отговор.

Според служители на американското министерство на отбраната инцидента е можел да до вземането на мерки за сигурност от страна на USS Nitze. Корабът е трябвало да промени курса си, за да избегне сблъсък.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 1 Отговор
    еввалата другия път директно Свети Путин да прати сатаните
  • 2 Абе празни кратуни са

    1 0 Отговор
    Пак сьлзи и сополи от великите кравари...ххахаааахххах
  • 3 незнайко

    2 1 Отговор
    Като не им е мястото там, нямат право на оплакване. За да ги обтрадят значи са били в чужди води. Както пише в статията са променили курса.
  • 4 тошибиян

    1 1 Отговор
    ДИРЕКТНО ПРАЩАМ 50 ТЕЖКИ РАКЕТОНОСЦИ ПО БРЕГОВЕТЕ НА КАЛИФОРНИЯ МЕАМИ И ЙОРК В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ НА У4ЕНИЕ

    Коментиран от #6, #8

  • 5 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    ирански кораби заобградили американски :))!те иракските на садамчо също пробваха и видяха как се продава в турско село сланина :)!
  • 6 до Тошибиян

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "тошибиян":

    Абе, пращаш.....
  • 7 Миша

    0 1 Отговор
    Нещо ми подсказва, че последните 3-4 геополитически военни стъпки на Иран, ще ги върнат в ерата на изолацията и санкциите. Интересно ми е дали сами са се качили на сърфа или някой има изгода сериозен газов играч и потенциален доставчик, заплаха за монополът да бъде качен на сърфа.
  • 8 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "тошибиян":

    ...пращаш....от тия пластмасовите.....
  • 9 mediator37

    0 0 Отговор
    Пак ще има молби за напускане и работа за психолозите.

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    ....ха...ха...тука редовно не си зимат хапчетата......
  • 11 Бай хой

    1 0 Отговор
    Те янките се зъбеха и на испанският фар но после казаха ясно и с подвити опашки си измениха курса. Мухахаха. Също и в Сирия и в Луганск и в Донбас. Спомнете си как украинците трупаха воойски около Дебалцево инструктирани от сащ. И после какво изнасяне бе. Безкрайни колони от танкове и всякакво въоражение се изтегляха с подвити опашки и то подгонени от две три хиляди опълченци на пенсионна възраст.

    От янките по страхливи няма. И в резултат припомнете си само колко войни са загубили. То не бе пердах в Корея, във Виетнам, в Сомалия а сега и в Афганистан.

    А стратега от кукорево ги вика да ни пазят - ПОЗОР.

    Коментиран от #12

  • 12 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Ей тролче пенсионерско, а забрави ли кой беше в Афганистан и как се изниза - "великата червена армия" - червени ви бяха задниците. А за Украйна не се обаждай - Путлер си вкара редовната армия със зенитките та свалиха самолета с 300 холандци туристи. Или си забравил? Пий си ракията и не се опитвай да мислиш че RAM-a в главата ти едва цъка.
  • 13 Гост

    1 0 Отговор
    Иран го пазят Русия и най-вече Китай.Иран е най-големият доставчик на Китай на въглеводороди,и по време на санкциите и след тях,и ще доставя и на Индия.Та дреме му на Иран за санкциите.Санкциите ,го начукваха само на Гърция,която разтоварваше,до преди това малки количества ир. петрол на своя порт за ев. потребители. Свалянето на санкциите беше с цел,ако може Иран да пусне на Европа една тръбица с газ , в която да се вливат и малките количества азерски газ,че голяма тръба с малко газ ,не става. И след като нещата не се случват,а и Иран е деен участник в конфликта в Сирия, то отново е положен на натиск,а Иран отвръща безцеремонно така както го е правил винаги.
  • 14 личния лекар

    1 0 Отговор
    Гледам само писатели гадетели тука ,надници изкарват или викат като му е голям пак ще го ям.Ама пийте редовно илячите където ви пренаписах ,че инак често ще каляте дънота на гащите
  • 15 Morgoth

    1 0 Отговор
    Този път поне не е било фар ;)