Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Август, 2016 10:48 2 116 19

Порошенко: Путин иска цяла Украйна

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • владимир путин

Той разчита американската подкрепа към Киев да продължи

Порошенко: Путин иска цяла Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

 „Владимир Путин иска цяла Украйна да бъде част от Руската империя.“ Това бе заявено от украинския президент Петро Порошенко, цитиран от Си Ен Ен.

„Това е същата ситуация като руските бомбардировки над Алепо. Те имат една цел – един по-дестабилизиран свят“, заяви Порошенко.

Той допълни, че ако през 2013 г. някой го е питал, дали Русия би анексирала Крим, той е щял да отхвърли подобна възможност.

„Щя да кажа, че това не е възможно, защото има една червена линия, която Путин не би пресякъл. През 2014 г. също не смятах, че е възможно руски войски да нахлуят в северната част на украинската територия. С тези ходове светът е напълно променен. Руската агресия разруши следвоенната глобална система за сигурност. Борбата за нашия суверенитет продължава“, заяви Порошенко.

Той допълни, че разчита на американската подкрепа и след президентските избори в САЩ.

„Разчитам на отговорния избор на американския народ, без значение дали той е републиканец или демократ“, заяви Порошенко. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Той чакал подкрепа от САЩ, а дали народа му я иска? Ще съжаляват но ще бъде късно.
  • 2 Реално

    1 0 Отговор
    Путин ако искаше цяла Украйна още по време на Майдана да я беше взел...тоя смешник за пореден пьт доказа че е тотално неадекватен...
  • 3 кроко

    2 0 Отговор
    И как по-точно Путин има за цел да дестабилизира света?! Има си човека бази в Крим и Сирия, има си договорености със западняците за Украйна, ония решават в даден момент че ще пробват да го изтикат от там и действията на Путин да си зашити интересите излиза че дестабилизиращи, така ли?! Действията на Путин са ефект от действията на американците, които са първопричината за дестабилизацията.
  • 4 бит потрошенко

    1 0 Отговор
    Той е марионетка и от него почти нищо не зависи, цялата мизерия я правят американците а тия украински подлоги правят всичко каквото им кажат. Скоро обаче руснаците ще разкажат играта на САЩ и тогава такива като него ще се чудят къде да се крият като мишоци, и тогава ще има здрав народен съд, а всички сме чували какво става тогава.
  • 5 бати

    1 0 Отговор
    Съвсем скоро самите украинци ще искат пак да са "братушки" с руснаците. Тая зима ги чака голям глад щото икономиката и е в голяма рецесия, а ЕС не дава кеш както им се искаше, американците искат единствено да ги вкарат в братоубийствена война с Русия и реално не им помагат с нищо. Така че нищо чудно изгладнелият многомилионен украински народ да направи пак някой майдан и да линчува управниците си на главния площад в Киев. Това ще бъде най-бързото, удачно и смислено решение на проблемната ситуация. Да си изберат проруски управници и да тръгне пак алъш вериша с Русия(за който не знае основният и стратегически търговски партньор на Украйна беше Русия)просто качеството на украинското производство и услуги изключва(с малки изключения)присъствието им на европейския и американския пазар. Могат да виреят единствено на по-непретенциозни пазари като тези в източна Европа, някои части на Азия и Африка например. Обаче и без тях там е пренаселено така че просто нямат избор освен да се прегърнат пак с руснаците.
  • 6 Петър

    1 0 Отговор
    На мен ми се струва, че вместо много да философства, да вземе да си изпълни Минското споразумение, в което изобщо няма нищо за Крим, но пише, че трябва да се промени Конституцията и да се даде особен статут на Донбас.
  • 7 veso

    0 2 Отговор
    Заради тъпите игри на русия , въпреки своето технологично и икономическо изоставане да се докаже като военна суперсила , вместо да работи в услуга на населението си , а не да тероризира съседите си пак ще страдат невинните , но за съжаление зомбирани руснаци ! НАТО е отбранителен съюз на наи-развитите и цивилизовани държави !!! Трябва такива като русия агресивни , примитивни и технологично изостанали държави да се държат под контрол !!!

    Коментиран от #8, #10, #13

  • 8 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "veso":

    Този пост беше използван преди няколко дена от друг ник. Точно едно към едно. Откъде ви ги дават и аз да си взема няколко и да си ги връткам, вместо да се мъча да мисля?

    Коментиран от #11

  • 9 Реалист

    0 1 Отговор
    Путлер се опитва да направи "replay" на последните дни на "социализЪма" по времето на Горби. Интересува го единствено личната му клика да е супер богата. Спря агресията в Донбас когато започнаха да конфискуват милиардите му в чужди банки. А обикновения народ опъва каиша. Заради Путлер се повтаря гражданската война Бели с/у Червени и умират обикновени хора.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Де юре":

    ти мислиш????!!!!тва е пълно противоречие!!!ти само може да спамиш,а за тва мислене не трябва ,троле!

    Коментиран от #14

  • 12 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "ТОРПЕДО":

    Еееей ТОРРРПЕДООО...Я как приличаш на РРРАПТОРРР...сякаш сте двоюродни братя:)Я кажи нещо интересно за ЖИВОТА НА "ВЕРИКОРУСИТЕ"?Естествено че каквото и да кажеш ще бъде смешно и жалко,но пък поне направи шоу като си покажеш РУСКИТЕ ВАМПИРСКИ ЗЪБИ-същите,с които хапехте България 45 г и й смучехте кръвчицата на порции,че да има за по-дълго:)
  • 13 destilator

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "veso":

    Veso , цялата глутница от руски тролеи , пардон тролове , врякна срещу теб , тъй като ги настъпи по "мазола". Прав си и хич да не ти пука от "коментарите" им . Злобата и безсилието на такива е тяхната движеща сила , която им "изяжда мозъка" , доколкото може да се каже , че имат. Приятна вечер на всички !
  • 14 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Как ти казваха? Стоян, Деса, То? Що така? И имаш нескромността да се дъвчиш с мен? Сигурно не си се оглеждала скоро в огледалото?
  • 15 Комунист до смерт

    0 1 Отговор
    Междувременно, докато съвецките хипнотизатори облъчват масово, колко хубаво живеехме под руския ботуш и че заплаха няма>
    -Литва иска батальонът на САЩ в Полша да бъде разположен по-близо до нейната граница.
    -Финландия настоява са ускорено влизане в НАТО.
    - Чешкият премиер призова за обща европейска армия.
    - Китай поздрави Украйна по повод независимостта им, не признават Крим и настояват за териториалната им цялост.
  • 16 Де юре

    0 0 Отговор
    Иначе ето какво си мислят в Китай:
    Hacĸopo цeнтpaлният пeчaтeн opгaн нa ĸитaйcĸaтa ĸoмyниcтичecĸa пapтия „Жeнмин жибao“, пиca в peдaĸциoннa cтaтия , чe c oглeд нa cитyaциятa oĸoлo Уĸpaйнa, „oбвитa c дyxa нa Cтyдeнaтa вoйнa“, „cтpaтeгичecĸo cближaвaнe мeждy Pycия и Kитaй щe ce пpeвъpнe в oпopa нa cтaбилнocттa в cвeтa“

    „Pycия пoд pъĸoвoдcтвoтo нa Bлaдимиp Πyтин зacтaви Зaпaдa дa paзбepe , чe Cтyдeнaтa вoйнa нe мoжe дa бъдe cпeчeлeнa“. Дpyг ĸитaйcĸи вecтниĸ, Glоbаl Тіmеѕ , cъщo ĸoнтpoлиpaн oт KKΠ, пишe зa пoлитиĸaтa нa зaпaднитe cтpaни в Уĸpaйнa ĸaтo зa „фиacĸo нa Зaпaдa“.

    „Heгoвият пpoeĸт зa cъздaвaнe нa пpoзaпaдeн peжим ce пpoвaли и cъздaдe xaoc, ĸoйтo Зaпaдът нямa ĸaпaцитeт или мъдpocт дa oтcтpaни“. B тaзи вpъзĸa, зaĸлючaвa вecтниĸът, „ниe нe мoжeм дa paзoчapoвaмe Pycия , ĸoгaтo тя тpябвa дa ce cпpaвя c тpyднocти. Kитaй тpябвa дa ce пpeвъpнe в нaдeждeн cтpaтeгичecĸи пapтньop“.

    Коментиран от #18

  • 17 Бай хой

    1 0 Отговор
    Едно време имаше едни комсомолци които когато кажехме някаква истина гракваха в един глас че сме фашисти и политически неориентирани.

    Каква ирония на съдбата. Сега същите тези комсомолци и техните издънки ни обвиняват в комунизъм.

    Когато човек не може да си изкарва прехраната с честен труд се опитва да се нагоди към власт имащите и разрушават всичко читаво за да извлекат жалки дивиденти.

    Виждате какви "истини" излагат за годините след ВСВ. И имат безочието да плюят родителите си които с кървав труд и с помощта на СССР създадоха една модерна индустриална държава от разорената от войната страна. Нацията нарасна до почти десет милиона и то добре образовани Българи. Но "демократите" твърдят че някой е избивал и подтискал Българите. Сега престъпност и безработица.

    Коментиран от #19

  • 18 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Де юре":

    я напиши кво мислят в китаи за украина и анексията на крим,за която спамите ти и половия!иначе кво мислят в китаи е ясно от търговията им със сащ и европа .та перефразирано мислят така:много харесваме русия и путин дето се противопоставят на наи-големия ни източник на доходи ,а от русия освен проблеми друго не ни идва,но все пак нали путин е голямата работа ние много искаме да ни пр..бе далаверата!
    а и забравих да спомена че ти не си путиновист,просто показваш как са нещата :)))!сега може отново да почнеш със спама :)!
  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    полов този ти пост може да го публикуваш след всяка твоя мисъл тук.тои обяснява всичко!страхотен пост няма кво да се добави,освен да внимаваш като ходиш на лекар ,веднъж ако те усетят и няма да успееш да излезеш от лудницата !
Новини по държави: