Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Август, 2016 17:38 1 881 9

Украйна предупреди: Изборите в Крим ще са незаконни

  • украйна-
  • изборите-
  • крим-
  • ще са незаконни

Министерството по въпросите на временно окупираните територии и вътрешно разселените лица в Украйна заявява, че предстоящите избори за Държавна Дума на Руската Федерация в окупирания от Русия Крим, ще са незаконни, а организаторите ще носят наказателна отговорност.  Това съобщи Интерфакс – Украйна.

„Във връзка с това, че на временно окупираните територии на Автономната република Крим бе проведена предизборна кампания за кандидати за депутати на Държавната Дума на Русия, Министерството смята за необходимо да напомни, че гласуването ще е незаконно. Организаторите на кампанията ще понесат наказателна отговорност”, се казва в изявление на министерството, обнародвано днес.

В него се отбелязва още, че гражданите, които ще бъдат въвлечени в процеса, така също и  представители на партии и членовете на избирателни комисии и наблюдателите, автоматично стават нарушители на нормите на международното и националното право.

„Призоваваме гражданите на Украйна, които се намират в окупираните територии на Крим да не участват в изборите. Тази процедура на територията на временно окупираният полуостров е нелегитимна и няма да бъде призната от световната общественост. Крим е неотменна част от Украйна”, се подчертава още в изявлението.

Изборите ще се проведат на 18 септември тази година. Близо 200 международни наблюдатели са ангажирани с тях.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Е на това му се казва изненада. Просто не мога да повярвам че така нареченото украинско правителство е направило такова изявление.
  • 2 гост

    1 0 Отговор
    Смешници, вместо да се скрият в някоя малка дупка взели да заплашват.
  • 3 Киро

    0 1 Отговор
    Много ясно, че ще са незаконни!

    Избори по руски - едни хора с едни автомати "пазят" гласуващите, а после същите с автоматите "броят" бюлетините!
  • 4 бай хой

    1 0 Отговор
    Да ве киро видяхме ги законните избори в киев и в Ирак и в Тайланд, все признати от "демократичният" западен свят, аи отношението им към неудобните за колониалната им политика лидери въпреки че са избрани на свободни избори. За какво ли се хабя да отговарям на безпринципни лумпени.

    Коментиран от #5

  • 5 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "бай хой":

    Ти от чие име говориш, че "сте ги видели" това и онова бе??

    Трол на хранилка, пишещ общи приказки и глупости, както винаги!

    Коментиран от #9

  • 6 Диди

    0 1 Отговор
    До ,,бай хой,,Ти явно СТРАДАШ от големи комплекси,постоянно обиждаш всеки,който има други разбирания по даден въпрос.Напълно съм съгласна с мнението на Киро.При руснаците всичко става насала.
  • 7 Диди

    0 1 Отговор
    Исках да кажа,,насила,,
  • 8 Бай Хой

    1 0 Отговор
    Дидке теб лично незнам какво са те насилвал8 руснаците. Омразата към която и да е нация не може да се нарече принцип. В последно време станахме свидетели на безброй насилствени актове като превратът от майдана, разрушаването на Ирак, нападението над югославия,Судан,Либия,Йемен, разрушаването на Сирия,Хаити имн.др. И не от руснаци. Твърде нагли станахте "с различните виждания". Сигурно да казваш на черното бяло е върха на така наречената западна демокрация.
  • 9 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    В Крим прочетоха твоя пост, преместиха си го от единия в другия крачол.
Новини по държави: