25 Август, 2016 17:50 4 472 4

Турски метежник показва в Гърция български паспорт

  • гърция-
  • метежник-
  • български паспорт-
  • паспорт-
  • турция-
  • преврат

Гръцките власти обявиха, че българският паспорт е бил фалшив

Турски метежник показва в Гърция български паспорт - 1
Снимка: БТА/ AP

Още един турски гражданин, обвинен за връзки с метежниците, е избягал в Гърция, съобщи местното издание „Proto Thema“.

40-годишният мъж е пристигнал на остров Самос с джет. Малко след това е бил задържан от силите за сигурност. В себе си турчинът е носил паспорт, показващ, че е български гражданин. Властите обаче са извършили проверка, която показала, че документът е фалшив.

Гръцките разузнавателни служби са се заели със случая. Турчинът е или военен метежник, или държавен служител, помогнал на военните, посочва изданието.

Факти.бг припомня, че в Гърция бяха изслушани осемте турски военни, избягали там и поискали убежище в часовете след потушения опит за военен преврат. Военните кацнаха на гръцка територия с хеликоптер.

Министерството на правосъдието в Атина получи официално искането от Анкара за екстрадиция на военните на базата на прокурорско обвинение. Реакцията на министерството обаче се очаква след решението на комисията.

Метежниците и техните адвокати заявиха, че в Турция не могат да се надяват на честен процес срещу тях и има риск за живота им, ако се върнат там.

След потушения опит за военен преврат турските власти започнаха масово преследване на гюленистите в страната и чужбина. Проповедникът Фетхулах Гюлен бе обвинен от Анкара за организиране на пуча.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan S

    1 0 Отговор
    "Гръцки разузнаватели са се заели със случая." А РАЗУЗНАВАЧИТЕ да си траят.
  • 2 onq s konq

    0 1 Отговор
    Всяка седмица виждам група метежнички да метат улицата пред нас
  • 3 Диди

    0 1 Отговор
    Ти не отиди ли да им помогнеш,по бързо да изметът?
  • 4 onq s konq

    0 1 Отговор
    Не,защото ако свършат работата по-бързо ще им вдигнат нормата
Новини по държави: