27 Август, 2016 23:00 4 652 15

Трябва ли Русия и Китай да се страхуват от US корабите?

  • русия-
  • китай-
  • сащ-
  • кораби-
  • системи-
  • подводници-
  • сонар

Новите технологии ще помогнат на САЩ по-лесно да открива вражески подводници

Трябва ли Русия и Китай да се страхуват от US корабите? - 1
Снимка: Wikipedia

Американският флот работи по създаването на технологии за бреговата си флотилия, които ще подобрят възможностите за търсене на подводници, пише „The National Interest“.

LCS корабите – сравнително малки, предназначени за операции в крайбрежната зона на страната – ще бъдат оборудвани със системи за проследяване, локализиране и унищожаване на вражески машини.

Информацията идва на фона на усилията на Русия и Китай в разработването на нови технологии и оръжия за подводниците от военноморските си сили.

Усилията на Вашингтон са насочени към по-модерни и леки сонарни системи, както и подобряване способностите на хидрофоните. LCS корабите ще могат да проследяват подводници и на по-големи разстояния.

Амбициите на САЩ са корабите да бъдат оборудвани със системите до края на 2017 година, за да започнат тестовете. Сонарът сканира морското дъно за акустични сигнали, след което информацията се връща в командния център на кораба.

Капитан Кейси Мотън заяви, че ще бъде възможно проследяването на подводници, намиращи се на по-далечно разстояние от US корабите.

Мисията срещу подводниците ще бъде подпомогната и по въздух от хеликоптер MH-60, оборудван с торпеда и системи за акустично търсене на вражески подводници. Подобен на хеликоптер дрон също ще се включи в операциите.

Американският флот иска да подобри бойните способности на корабите, опериращи край бреговете на страната. Съвместните действия и координирани системи по вода и въздух са основен акцент в тази посока.

„The National Interest“ посочва, че системите ще бъдат използвани в конфликтни точки на света като Южнокитайско море. Напредъкът в технологиите на подводниците ги прати по-трудни за откриване, което налага и мерките за модернизиране на машините, действащи по вода и въздух.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имам бункер

    0 0 Отговор
    Русия и Китай трябва да се страхуват от САЩ единствено и само след проверка! Няколко теста биха били добър пример - дао скоро узнаем резултата, че иначе 8 милиарда кой ще ни храни???
  • 2 раптор

    0 0 Отговор
    Страхуват се слабаците! Русия може само да се опасява!
  • 3 мъжкар

    1 0 Отговор
    Според мен русия трябва вече да използва своя огромен арсенал от ядрено химическо и биологично оръжие и да нанесе изпреварващ удар срещу САЩ ТУРЦИЯ ИЗРАЕЛ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА КАКТО И ГЕРМАНИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ДА ПОСТАВИ ВСИМКИ НА МЯСТОТО ИМ С ЕДИН ПЪТ.Времето е дошло вече и не знам дали американците ще треперят но определено само и единство Русия може да въведе истински нов световен ред иначе рискуваме поролбавне на цялото световно население от джихадисти създадени от САЩ както и от самите американци.

    Коментиран от #4, #5, #10

  • 4 CCClan

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мъжкар ":

    ВСичко се плаща в $ но истинските врагове на цялото човечество са хората, които ни нричат ГОИ и плащат с шекели...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 раптор

    0 0 Отговор
    Мъжкарите не биха позволили смъртта на всички невинни хора и деца! Дали ще са американчета, еврейчета или българчета! Каквито ще да са!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кимботан Томот Смукорокофф

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "раптор":

    аа за еврейчетата си има БХК да мисли - нека им дадем възможност да си заработят хляба, че и без това сайта не пуска без реклама - може па някоя ХАва Нагила опера да попадне в репертоара...
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Те горките сега щели да ги разработват.........като им знам времето за разработки, по 10-15 години, докато го направят това вече може и да ги няма на картата.
  • 10 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "мъжкар ":

    Ей, ако Русия или друг стори това, после живота живот ли ще е? Ще се носят радиокатвни облаци по планетата, риби, животните растенията, хората ще мутират, ще се чудиш котката ти тигър ли е или тиранозавър и ще се криеш от плъхове колкото Порше Кайен. Няма да можеш да влезеш да се изкъпеш в реката, щото рибите ще са като косатки... Това живот ли е постоянно да се озърташ за нечии зъби да те гепнат? Отделно ще скитат глрадни полудиваци вероятноо митурали и ще търсят храна. Абе пълен ад. То и сега има много ядове, но тогава ще е тотален ад. По-добре ще е да се заличи планетата отколкото да е както описах - гарантирам ти. Живот в ада не струва! За съжаление заради лудите тикви на разни човеци и зругопланетни империалисти, живот за хората често няма и сега - войни, рекети, отрови, гМО мутации абе ненормален зверилник. Но външно изглежда лъскав - кина, театри, демагогия на политици...сладкиш. Аз не харесвам войните и зверовете, да вярно харесвам дивите животни, но не да те тормозят. И лъва харесвам но не като те гони за храна. Лошото е, че света се дирижира от един театър. Задкулисие. Ако е до ресурсите на САЩ, РУсия и други те отдавна са ги обсебили като акционери и собственници едрите мафиоти. Въпроса е, че явно и това не ги устройва, та ни спрятат ада и с войни и с какво ли не? А това не ме грее никак, аз никога не съм харесвал да я духам. Но поради реалността я духам.
  • 11 ььььц

    1 0 Отговор
    Виж какво може да е мизерия ама барем е живот.

    Коментиран от #12

  • 12 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ььььц":

    Именно - живота е безценен и свещенн! Отвратително е тирании като БКП, ГСДП Райх, халифатци ДАЕШ и всякакви такива да тиранизират хората с простотии - борязвания на мъже, жени, бурки, задължителни казарми задължителни вотове и всякакви простотии! Отвратително е да те стрелят примати с пушки, понеже искали пари или нещо си друго! Отвратително е да тичаш ппо зенонощие всеки миг да бягаш от разни зъби като на животни било динозаври било канибали и други примати! оТТВРАТИТЕЛНО Е ! Затова всеки нормален човек по света мрази и отрича такива неща - тиранията над личният свободен избор! Разбира се без Закони норми не може, за да има някакъв общ ред! Но трябва да са справедливи, да не тиранизират човека в неговите лични пространство, да наказват рани вандали било крадци канибали вампири изнасилвачи и всякакви резидиви! Затова е Правосъдието - Законотворчество и Законоприлагане - Съд, Прокуратура-Следствие и оперативни. Ала често не се получава. това имам впредвид, именно че си прав - живот е сега. Затова трябва човечеството да срива разни империалисти с насилието им, да си запази и сътвори един справедлив свят. Защото живота е безценен, а варварите го рушат. А варвари много и политици и с пушки ии крадци и всякакви. затова няма причина да се радваме че някой си започнал война! Защото някъде пищят хора а варвари трепят хора. И тези хора бягат някои идват рушат нашето спокойствие живот .Ето затова войната е ад и нейде си и тук .Прав си! Да Русия и Китай и всеки трябва да сеп ритеснява от всякакви военни кораби! Защото не знаеш кой луд ще натисне бутона на ракетите и кога ще те одруса смъртоносно. Това е инстинкт за самосъхранение - СТРАХЪТ! Но не трябва да е паника, не трябва постоянно да си в отрицание на някоя държава щото имала кораби. Трябва всеки разумно ис праведливо да го използува. като имаш ракети не зозначава, че трябва да нападнеш! А да си готов да се защитиш от агрессор! Ето и Румъния стана ядренна държава. Е, света донякъде е двуяка мярка. За едните дават, за другите не дават. Опасно е оръжие да е в ръцете на маниаци и империалисти. Защото едните биха трепали заради идеята като джихадистите, а вторите заради завоеванието. Иначе самото оръжие не е зло, акк е само за самозащита.

    Коментиран от #13

  • 13 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "антика":

    Ядрените държави са девет-САЩ,Русия,Франция,Великобритания,Китай-официално. Неофициално-Пакистан,Индия,СКорея и Израел.
    Това, че евентуално на територията на Румъния има ядрен арсенал, върху който държавата няма абсолютно никакъв контрол не я прави ядрена сила.

    Коментиран от #14

  • 14 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Де юре":

    Споко, ние може да нямаме ядренни бомби, но имаме по-страшно оръжие от всички армии заедно ...нарича се - БЮРОКРАЦИЯ. Те това оръжие закопа и Царство България и НРБ и РБ сега. Това чудо може да обезоръжи и окраде бонусите си и с това да ликквидира цяла армия за миг. Доказателство? Ами нашата армия! Нема пари за оръжие и самолети и гориво даже..-..

    Коментиран от #15

  • 15 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "антика":