27 Август, 2016 10:39 1 772 2

Ужасът в Италия няма край

  • италия-
  • ужас-
  • земетресение

Нова нощ на вторични трусове в страната

Броят на загиналите след земетресението в Италия достигна 281 души, съобщи Би Би Си.

Премиерът Матео Ренци планира да присъства на погребенията на загиналите. Спасителните работи са затруднени от стотици вторични трусове, засегнали страната през последните дни. Засегнат е и ключовият мост към Аматриче. В града, който беше разрушен след труса от 6.2 по скалата на Рихтер са загинали 200 души.

388 души се лекуват в болницата. Около 2000 души са останали без дом. Повечето трупове са откарани в хангара на летището в Риети. Правителството на Италия продължава да търпи критики, че не е предотвратило тежките поражения след земетресението в страната през 2009 г.

Италианският президент Серджо Матарела вече поети Аматриче. Той благодари на спасителните работници за техните действия. Матарела разгледа и разрушенията в града.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Италия

    0 0 Отговор
    След като по статистически данни един от жителите на Аматриче е българин, каква е съдбата му?
  • 2 yoni

    0 0 Отговор
    Ti kak mislish kakva e ?
Новини по държави: