27 Август, 2016 16:55 2 960 14

Американски пилоти за малко да свалят сирийски самолети

  • пилоти-
  • изтребители-
  • сирия

Те разказват подробности за случилото се

Американски пилоти разкриха подробности около инцидент със сирийски самолети над Сирия, съобщи USA Today.

Изтребителите F-22 са преследвали сирийски самолети, бомбардирали крюдски сили, подпомагани от американски съветници.

Американците твърдят, че сирийските пилоти въобще не са разбрали, че са били преследвани.

„Мисля, че другият пилот нямаше никаква идея, че го преследвам. Ние искахме само да демонстрираме нашата позиция. Щом направихме радио контакт, преследването спря“, заявява един от пилотите.

От САЩ са предупредили правителствените сили да не прелитат неидентифицирано над определени зони, контролирани от бунтовническите сили, подпомагани от американски съветници. Прессекретаря на Петнагона Питър Кук заяви, че неговата страна „винаги защитава своите военни сили“.

„Големият проблем е една грешна преценка. Това може да се случи на всяка страна. Винаги сме казвали на нашите пилоти, че ние не сме тук, за да сваляме руски или сирийски самолети“, заявява генерал – лейтенант Джефри Хариган.

„Всичко, от което имах нужда, за да ги сваля беше доклад от земята, че се готвят за атака. Ние бяхме в перфектна позиция да направим това. Разполагахме и с някои много модерни оръжия“, заявява пилота Джей Силвериа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    1 0 Отговор
    Тея са взели да си вярват, но да се вземат в ръце, че да не почнат да падат кат гнили круши с техните "невидими" консерви.
  • 2 пор сикишар

    1 0 Отговор
    Значи американски самолети , преследвали сирийски самолети над Сирия и за малко да ги свалят . Шшш само в БГ да не идват с тези Raptor че едно Миг -че имаме ще ни го свалят и после цялото ВВС ще летят с на баба ми фърчилото !?!
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Световният терорист подпомага местните терористи. Краварите няма как да сбъркат понеже други самолети там не летят. Терористите дебнат от иракска и от йорданска територия за да изстрелят ракаета със среден или далечен обсег. Те тогава ще видим колко са невидими рапторите. Да не вземе някой сирийски пилот да не ги види и току виж станала белята.

    И каква наглост от страна на краварите. Да се хвалят че поддържат терористи и да заплашват оргганите на законно избраната власт. Това е агресия.
  • 4 scbg

    1 0 Отговор
    Няма такава наглост, чужда държава да държи сметка на правителствени самолети какво да правят.
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Еса ше ви го обясня простичко защо САЩ провят такива неща в Сирия...ами ЗАЩОТО МОГАТ!Но понеже пък аз умен-естествено че няма да ме разберете:)

    Коментиран от #11

  • 6 Nasko

    0 1 Отговор
    Видяхте ли какво става ? Два самолета F 22 Raptor се появиха и настана тишина , няма сирииска авиация , няма руски космически извънземни сили , няма С 400 ! Просто на САЩ им писна от арогантността на русия и варварската бомбардировка на мирни сириици с цел дестабилизация на Европа с бежанци !!!

    Коментиран от #9, #13

  • 7 Диди

    0 1 Отговор
    До,,оня с коня,,оооооо,аз те разбирам.
  • 8 Виетнам

    1 0 Отговор
    Ми сирийския пилот сигурно не е могъл да си представи такава наглост - да си летиш над собствената държава, и самолети на друга държава, С КОЯТО по никакъв начин НЕ ВОЮВАШ, да те "преследват" !
    Що не преследвате някого над руска територия бе, смешни американски мамули ?!

    Не ми се търсят клипове какви наакани "герои" са такива жалкари като тоя Джей, когато ги думнат и вземат та ги пленят, отричат се и от родина и от майка и от баща, жалки картинки... Аз помня как всяка вечер гледахме такива по време на войната във Виетнам, ама "световния жандарм" ги трие от всеки сайт.
  • 9 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Nasko":

    За тези 5-6 години от както арабският свят се разпали, видяхме много ограничени и болни мозъци като теб и коня под теб, които сякаш неслучайно изплуваха в апогея на нашенската "демокрация", а именно управлението на боко тиквата!

    Видяхме и че бежанците въобще се са само сирийци, а идват и хора от разивит американски демокрации като Афганистан и Ирак, или пък от Либия, за която франсетата и англичаните толкова много се грижат! Така че, за дестабилизацията на Европа може да обвиняваш само и единствено западната цивилизация, която разпали пожара по тия места, и пак политици от западната цивизация, която ги покани в Европа, а не Путин.
  • 10 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Янките ще настъпят мотиката в един момент.

    Коментиран от #12

  • 11 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Напълно те разбираме, човеко с коня! И нашите политици могат да "усвояват" евро и местни парии било бюджетни било и от контрабанта и трафици, та го правят. Това означава ли, че който може да направи нещо трябва да го прави? Ми и аз мога да изям пет банички наведнъж, ама не го правя ве? Войната е гадно нещо сам виждаш - веднъж започне ли не можеш я контролира - често те пердашат и своите и съюзници и врагове. Като в ръгбито е . като се скупчат отгоре ти десет човека не знаеш кой ти е забил коляно в топките измежду своите и противника.... но си охкаш "щастливо" часове след мача. Ние като горди НАТО-вци трябва смело да заявим, НЕ!, на войната, и ДА! на мира, но никой не ни чува! Което не означава, че не можем да го заявим, нали? И ние го можем.
  • 12 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Патето Яки":

    Е тва пък е върха на безумието-КАК ЩЕ НАСТЪПЯТ МОТИКАТА SKURJE БЕ ПАТКО ЯКЕВА,СЛЕД КАТО ЛЕТЯТ НАВИСОКО КАТО ОРЛИ,А НЕ ТИЧАТ КАТ ТЕБЕ ПО ЗЕМЯТА С РАЗПЕРЕНИ КРИЛЦА...ЧЕ ГИ И ПЛЯСКАШ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ:)
  • 13 наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Nasko":

    C 400 не е сложена там да сваля американски самолети не че не го може.За нея Ф22 е лесна мишена и американците добре го знаят и съгласуват с руснаците къде летят.
    Както виждаш руснаците си бомбардират с Ту 160 и Ту22 по "умерени" ислямисти подкрепяни от САЩ и не са ги спрели нито раптори нито каквито и да е други измишльотини.
    И както виждаш Асад си е на власт въпреки че американците не го щяха....Така че не всичко е както си го мислиш.
  • 14 Чукът на вибраТОР

    1 0 Отговор
    Руснаците забиха С 400 в отговор на турската атака над СУ 24, която им развърза ръцете, за да ги разположат ( при това демонстративно минаха през Босфора)!. АМериканците в момента си правят гъргара, защото Русия търси дипломация с Турция, за да си осъществи ядрените проекти и газовия поток (за пари), а това е кофти за краварите. Ушанките пък си бутат Лавров на преговори с Кери - кантара винаги е бил: "дайте ни Украйна и си взимайте Сирия"!
    В Полша обаче седят няколко НАТОвски комплекса със среден обсег и чакат да ги метнат в Украйна!!!
    Лошото е, че Донбас вече получи няколко С300 и 2 С400 та сега Порошенко чака заповеди, какво да прави в случайй, че тея 600 танка дето са от Ростов и чакат на КПП-то в Мариуполь, тръгнат на "УРА"...
    8-те С400 около Москва гарантират 30 дена защита преди да бъдат унищожени - източника е ЕВРЕЙСКОТО РАДИО - "ЕХОТО НА МОСКВА"!!! Шекелите сами си знаят, че ако трябва - Москва ще бъде предадена и после, както при Наполеон ще бъде заплатена... Не говоря за милиони пехотинци, танкове, артилерия и авиация - НАТО няма този ресурс, че да се срази с Москва! Говоря за бойните глави на Каспийският и Балтийският флот които ще направят буферна зона от радиоактивно уважение, заедно с приятната поддръжка на Калининградка област...мммм тая е от дюли - слагай салатката и сядай да гледаме шоуто!