29 Август, 2016 09:23 2 241 5

Изселиха ромски катун край Одеса след убийство на дете

  • роми-
  • убийство-
  • одеса

Споразумение за напускане на ромския катун днес в село Лощиновка, край Одеса, са постигнали местната власт, гражданите и ромите. След проведено заседание на жителите на Лощиновка и селския съвет се е стигнало до решение ромските семейства да бъдат изселени. Власите са провели среща с ромския барон, на която е била дискутирана крайно напрегната ситуация в следствие на убийството на 8-годишно момиченце от 20-годишен мъж от ромско семейство.

От Одеската областна държавна администрация уточниха, че след приемането на решение за изселването на няколко семейства от Лощиновка, където по-голямото население е съставено от българи, местните власти ще изготвят необходимите документи в установения от закона ред и ще ги пратя към съответните органи.

На проведената среща между жителите на селото и местната власт хората са се оплакали, че са се изморили от своеволията на ромите, които участват в разпространението на наркотици, грабежи и други престъпления. Убийството на детето е преляло чашата на търпението.

До инцидента се стигна след изнасилването и убийството на 8-годишно момиче от 21-годишен, член на ромския катун. Следствените власти са установили, че смъртта е в следствие на остър предмет в гръдната област. Заподозреният за убийството е задържан на 29 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Хитлер се е родил много рано. Сега трябваше да е на власт в Германия. Циганите са хлебарките във всяко общество. Етнос който даже няма държава. Те и не могат да имат, защото сами ще умрат от глад.
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Да ... има и такива българи ...
  • 3 Пловдив

    0 0 Отговор
    навсякъде тия цигани,раждат ли раждат,в Столипиново са 50 хиляди м....ла
  • 4 Сашо Дъмбела

    0 0 Отговор
    Населението като е малоумно да не реват от циганите . Достоен и адекватен народ няма да търпи цигански паразити да го съсипват .
  • 5 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    Да живее Османската империя