Last news in Fakti

1 Септември, 2016 00:15 4 048 8

Извънземни правят опит за контакт със Земята

  • земята-
  • извънземни-
  • извънземна цивилизация-
  • завземат-
  • нашествие-
  • учени-
  • сигнал-
  • seti

Учени от обществото SETI смятат, че някоя цивилизация може би идва да ни завладее

Извънземни правят опит за контакт със Земята - 1

До тук 2016 г. се оформи като наситена с изключително странни и необичайни събития година. Ако трябва да бъде определена конкретна година, в която човечеството да направи първия си контакт с извънземна раса, то би трябвало да е тази, пише сайтът wsfa.

Астрономите, които претърсват Вселената, с надежда да доловят съобщение от извънземни същества, обявиха, че може би са доловили нещо.

Учени от SETI обявиха, че с помощта на руски радиотелескоп е бил прихванат странен сигнал, идващ от една далечна звезда в съзвездието Херкулес, образувала се преди около 6,3 милиарда години.

Звездата, наречена прозаично HD16495, се намира на 95 светлинни години от Земята, което всъщност не е толкова далеч, ако някоя тамошна цивилизация реши да дойде и да превземе Земята.

Ако предположим, че такава цивилизация съществува и е настроена завоевателски, то най-вероятно тя би имала технология, с която да ни смаже като буболечки. Те ще имат около 2 милиарда години преднина в развитието и еволюцията, тъй като нашата звезда е на около 4.3 милиарда години.

HD16495 много наподобява на нашето слънце като структура и състав, а планетите, обикалящи около нея, според учените имат сходни характеристики с тези от Слънчевата система, което означава, че би било изключително вероятно на една от тях да има форма на живот решена да колонизира нашия свят чрез сила.

Двамата учени, които "чули" странния сигнал, обявиха, че той трябва да бъде следен денонощно, докато бъде открит неговият източник.

Според тях силата на сигнала - ако той се разпръсква във всички посоки - би означавала, че той идва от източник на енергия, направен от Цивилизация от II тип от скалата на Кардашиев. Това означава, че тези същества са в състояние да изградят изкуствена конструкция, която е способна да извлече цялата енергия на своята звезда.

Ако сигналът обаче е излъчван само в нашата посока, то съществата, които го изпращат най-вероятно ще са от Цивилизация от I тип от скалата на Кардашиев или с други думи - те ще са също като нас, но по-умни и работещи задружно за обща цел.

Ако е така... ние сме толкова обречени... 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    Ако има такива да вървят на техния си психиатър...
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Боко ше ги оправи - споко !!!
  • 4 Ник

    0 0 Отговор
    Така е! - Ще им подари куче, ще им говори на малки имена, ще ги разхожда с джипката и накрая ще им предложи междупланетен ХЪБ

    Коментиран от #6

  • 5 darth pumpkin

    0 0 Отговор
    ББ веднага да се преквалифицира в междугалактически пощенски гълъб! Ето къде ще прати имигрантите !
  • 6 Ел Чоки

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ник":

    Добре де, нали ви осигурява всяка година спокойно провеждане на гей-парада, какво още искате от човека
  • 7 мамюн

    0 0 Отговор
    Добре де - кой казал, че някой идва да ни завладее :)?
    И кой казал, че ако такъв по-развит иска да те завладее - ти изобщо ще разбереш? А и за какво им е да се свързват с нас - сигурно и хлебарките търсят връзка, ма ти не ги отразяваш особено и като ги смачкаш, се чудят от къде им е дошло :)...
    Така че джиткайте си и не мислете глупости!
  • 8 smolata

    0 0 Отговор
    Доналд Тръмп ще направи стена и ще накара те да я платят, а наш Боко най-накрая ще шитне реактора на Белене.