Last news in Fakti

31 Август, 2016 14:54 1 580 3

Турция обвини Германия в „културен расизъм“

  • гюнтер йотингер-
  • турция-
  • германия-
  • културен расизъм-
  • йомер челик

Турски министър разкритикува Йотингер, според когото Турция няма да влезе в ЕС докато Ердоган е президент

Турция обвини Германия в „културен расизъм“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция обвини Германия в „културен расизъм“ заради твърдение, че страната няма да влезе в Европейския съюз, докато президент е Реджеп Ердоган, съобщи Анадолската агенция.

Европейският комисар по въпросите на цифровата икономика Гюнтер Йотингер заяви, че пътищата на южната ни съседка към общността са затворени при управлението на настоящия държавен глава.

Според турския министър по европейските въпроси Йомер Челик това е „културен расизъм“.

През последните седмици високопоставени служители в Брюксел обвиниха Анкара, че изнудва ЕС за въвеждането на безвизов режим за турски граждани.

Европейските власти обявиха, че той няма да бъде вдигнат, докато не бъдат изпълнени всички 72 критерия. Основните пречки към този момент са антитерористичните закони в страна и нарушаването на човешките права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дойчланд

    0 1 Отговор
    Кво мрънкат тия турчоля да се пишат имигранти-бежанци и Меркел веднага, ще ги приеме безвизово, а и ще си джиткат из цяла Европа, даже вече има изградена стройна система за транспорт на такива. Какво, ще ми чакат падане на визи сякаш това изобщо някога, ще се случи !
    Майка им Меркел им даде жокер, но явно не вдяат все още!
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    А защо? Защото ЕС се превръща в Третия Райх.. Само Германия нарежда какво ще става .. Англия се усети и излезе
  • 3 Насах

    0 0 Отговор
    Хасане, Англия не се е усетила и не е излязла от ЕС. Имаше референдум в Обединеното Кралство но това само по себе си нищо не означава все още. Референдума няма законова стойност а и още никой от политиците не е пуснал предизвестието така да се каже което е минимъм 2 години. ;)
Новини по държави: