31 Август, 2016 17:10 1 080 1

Ердоган одобри споразумението за помиряване между Израел и Турция

  • израел-
  • турция-
  • споразумение-
  • ердоган-
  • реджеп тайип ердоган-
  • нормализиране на отношенията

Турският парламент одобри споразумението между на 20 август

Ердоган одобри споразумението за помиряване между Израел и Турция - 1
Снимка АП/БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес е одобрил редица документи, включително и сделката за нормализиране на отношенията с Израел, което наскоро бе прието от парламента, съобщава в. „Дейли Сабах“.

Очаква се с подписването на сделката да бъдат възстанови дипломатическите отношения между двете страни, които ще обменят посланици в следващите няколко седмици.

Закон №6743, свързан с одобряването на споразумението между Република Турция и държавата Израел е бил представен на премиера за обнародване, се казва в изявление на президентството.

Отбелязва се още, че Ердоган е одобрил и документ свързан със създаването на турско-японски университет за наука и технологии, както и споразумение за енергийно сътрудничество между Турция и Венецуела.

Турският парламент одобри споразумението между Анкара и Тел Авив на 20 август.

Отношенията между Турция и Израел се влошиха през 2010 г., след като израелската армия проведе военноморска акция срещу турски хуманитарен кораб, превозващ помощи за Ивицата Газа. При акцията загинаха 10 турски активисти.

Според споразумение Израел ще изплати 20 милиона долара като компенсация за загубените животи по време на нападението срещу кораба Мави Мармара, а Турция ще оттегли всички обвинения, свързани с инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моше

    0 0 Отговор
    Евреите така си решават проблемите - за това са парите!
Новини по държави: