25 Септември, 2016 08:00 6 728 2

Бермудския триъгълник - загадка или обясними явления

  • бермудския-
  • триъгълник-
  • извънземни
Бермудския триъгълник - загадка или обясними явления - 1

Легенди, измислици и истински факти се преплитат около Бермудския триъгълник - географска област с върхове Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. Мнозина твърдят, че там има извънземни, които отвличат хора, кораби и самолети, други смятат, че на дъното на океана е изчезналата Атлантида.

Христофор Колумб първи говори за аномалиите в Бермудския триъгълник. Той пише в своя дневник за море пълно с водорасли, странно поведение на стрелката на компаса и огромно огнено сияние, подобно на език.

Повечето кораби и самолети, изчезнали там, не са открити. Много от изчезванията се свързват с течението Гълфстрийм, което тече със скорост 2,5 м/секунда и отнася останките на километри навътре в Атлантическия океан.

Компасът не показва вярно. Компасите в тази зона се държат странно и не показват вярно, но това се отнася и за други места по планетата.

Изчезването на екипажа. Една от прочутите и загадъчни истории за изчезнал екипаж е за кораба „Мария Селеста“, който изчезва през 1872 г. Четири седмици по-късно корабът е открит непокътнат, но хората ги няма. Провизиите, ценностите и личните вещи на седемчлнения екипаж, на капитана, съпругата му и тяхната двегодишна дъщеря били на местата си.

Изчезналите самолети. Най-известният случай с изчезнали самолети е на 5 бомбардировачи Avenger, които на 5 декември 1945 г. излитат от база във Флорида и се „изпаряват.“ били изпратени други самолети да ги издирват, като един от тях също изчезва.

Времеви портал. През 1970 г. малък самолет излита от Бахамите за Флорида. Той попада в странен светещ тунел, всички прибори на борда спират да функционират. След като излезли от тунела, самолетът се озовал край летището в Маями. Вместо 75 минути, полетът продължил само 45.

Атлантида е на дъното на Бермудския триъгълник. Предполага се, че на дъното на океана, в близост до Куба има огромен град, а учени предполагат, че става въпрос за изчезналата Атлантида. Според журналисти, след откриването на града през 60-те години на 20 в. американските власти са взели мястото под свой контрол, за да не попаднат тези тайни в ръцете на тогавашния Съветки съюз.

Там живеят извънземни. Въпреки че все още няма доказателство за съществуването на извънземен живот, се спекулира, че извънземна цивилизация се е ситуирала на това място.

Съвпадения и човешки грешки. Скептиците са убедени, че твърде много се спекулира с Бермудския триъгълни и че всички загадки около него се дължат на съвпадения и човешки грешки.

Бермудския триъгълник - загадка или обясними явления


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХайХой

    0 1 Отговор
    Отговора ще намерите във бермудките ми... Иска мека ръчица и здраво баране!

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХайХой":

    Е ти си супер глупав!!!!!!!!!!!!!!!!!!