Last news in Fakti

25 Септември, 2016 00:30 11 694 3

Хората са унищожили хобитите

  • хора-
  • хобити-
  • хомо сапиент-
  • флоренски човек-
  • остров флорес-
  • антрополози-
  • унищожили

Ново откритие предполага че хомо сапиенс е съжителствал с флоренския човек

Хората са унищожили хобитите - 1
Снимки АП/БТА

Изследователите са открили два зъба от хомо сапиенс в същата пещера, в която през 2003 г. бяха намерени останки от най-мистериозните хора "хобити". Откритието предполага, че прадедите на съвременните хора може би са съжителствали с тези странни миниатюрни човекоподобни създания и са ги унищожили. Тази теория е била представена на годишната среща на Европейската асоциация за изследване на човешката еволюция (European Society for the Study of Human Evolution), която се проведе в средата на септември в Мадрид.

Хората са унищожили хобитите

Хобитите, известни с наименованието Флоренски човек, са обитавали индонезийския остров Флорес, докато те изчезнали преди около 50 000 години. Преобладаващото мнение е, че това е отделен вид, въпреки че някои хипотези го определят като подвид на съвременния човек. Хобитите са били високи около 1 метър и са тежали около 25 килограма.

Макар учените от години да са наясно с факта, че съвременните хора са живели в Югоизточна Азия по онова време, никога не са били откривани доказателства за неговото присъствие на този конкретен остров по времето, когато той е бил населен с хобити.

Хората са унищожили хобитите

На тазгодишната си среща учените представиха доказателства, че хомо сапиенс най-вероятно е унищожил флоренските хора. Антрополози са открили човешки зъби на острова. Това откритие показва, че дори да не са живели на острова, хората са го посещавали. Това прави все по-вероятни теориите, че конкуренцията между двата вида може би е довела до изчезването на дребосъците.

Наименованието „хобит“, известно от книгите на Дж. Р. Р. Толкин, започва да се употребява от учените за първи път през 2004 г., година след като в пещерата Лианг Буа на индонезийския остров, антрополозите Майкъл Морууд и Питър Браун откриха останките на две човекоподобни същества, по-късно определени като Homo floresiensis (Хората от Флорес).

Хората са унищожили хобитите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сгбеттхн

    1 0 Отговор
    и сега живеят едни съвместно с хората
    на гръб на хората
    дано потомците ни четат такава статия за тях
  • 2 Мемфис

    0 1 Отговор
    Хобитите не са изчезнали, техни правоприемници са комунистите!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мемфис":

    Има по лошо и от комунистите !! Циганите 2 ма /създават/ 5 минимум тия 5 още 25 а те 125 и всички тях трябва да ги издържа народа а те да го обират убиват !!!! Такава паплач сигурно не е имало при хобитите !!!!