24 Септември, 2016 16:16 2 712 4

Балканският път на бежанците трябва да бъде затворен завинаги

  • ес-
  • бежанците-
  • среща

Започна срещата на върха на ЕС във Виена

Балканският път на бежанците трябва да бъде затворен завинаги - 1
Снимка: БТА/AP

„Европа има нужда от по-ефективен контрол по външните си граници“. Това беше заявено от председателя на Европейския съвет Доналд Туск по време на откриването на срещата на върха на ЕС във Виена, съобщи Heute.at.

На срещата на лидерите в Австрия трябва да се вземе решение за различните начини за контрол над бежанските потоци към Европа. Туск подчерта нуждата Балканският маршрут на бежанците да остане затворен завинаги.

„За да подсигурим границите ни е нужно тясно сътрудничество с нашите балкански партньори и Турция. Днес ние трябва да решим как да подобрим ефективността на нашите действия. Ние трябва да потвърдим, че Балканският маршрут на имигрантите е затворен завинаги“, заяви Туск.

„Европейската комисия приветства тази среща, инициирана от канцлера на Австрия. Това е момента, в който ние да обсъдим с нашите партньори от Балканския път как можем да ограничим имиграцията. Отчаяните хора, които пресичат границите, трябва да бъдат третирани с уважение и достойнство.  Солидарността не се избира. Тя е чувство на отговорност и основен принцип. Става въпрос и за юридически принципи“, заяви  европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jorkata

    1 0 Отговор
    Tea tapuri ot 1 godina pravat sreshti na vurha i nishto ne napraviha
  • 2 мъжкар

    1 0 Отговор
    Ами какво очакваш да направят като те играят по свирката на американското правителство и по-точно на задкулисните масонски кръгове които целят ислямизация на европа.Какво има толкова да се правят срещи на "високо ниво" аз ако съм точно за 2 дена решавам целия проблем изпращам много композиции с влакове товаря ги тия арабски цигани като животни и през Турция си ги стоварвамотново на сирийска територия затварят се всички граници и после квото искат това да правят ако искат към Таджикистан да тръгват ама нямат никакво място тия боклуци нитов Европа още по-малко в България.Ако аз бях президент щях да оградя цялата сухопътна граница на България с ограда както беше през соца щях да възстановя гранични войски и щях да минирам с противотанкови и противопехотни мини цялата граница и съответно който я премине щеше да се стреля без предупреждение както беше едно време.Така нито един от тия нямаше да премине границата а не като сега границата е разграден двор който се охранява от ДЕМОТИВИРАНИ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ и каналджии които си прекарват без проблем хора през границата.Не като сега хората в София и Харманли да не могат да се движат спокойно по улиците а военните поделения на Харманли вместо да са пълни с български войници те са пълни с цигани това е ВЪРХА НА ПАДЕНИЕТО.

    Коментиран от #3

  • 3 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "мъжкар":

    Кажи само какво ще правим с "хелзинкския комитет" и другите соросоидални образувания.

    Коментиран от #4

  • 4 Carfen

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "някой":

    Аз предлагам да ги изпратим заедно с бежанците. Мисля, че там ще имат достатъчно предизвикателства, за да докажат професионалните си качества, в които разбира се, никой не се съмнява.
    Как звучи само- Сирийски Хелзинкски комитет. Отворено общество в Афганистан. Или Америка за Ирак. Колко хуманизъм, колко ценности, колко толерантност...
Новини по държави: