Last news in Fakti

26 Септември, 2016 17:32 978 1

Бойци на Ислямска държава арестувани в Испания

  • испания-
  • ислямска държава-
  • бойци

Те са планирали терористични атаки в Европа

Испанската полиция залови двама марокански граждани, за които се подозира, че са членове на Ислямска държава, съобщи „Нюзуик“.

Смята се, че те са планирали нови нападения в Европа. Един от задържаните е пътувал до Турция, за да се срещне с член на ДАЕШ край сирийската граница. Той е преминал курс на обучение и се е върнал в Европа, за да извърши терористчини атаки.

Турските власти са заловили неидентифицирано лице, което са върнали на испанските власти. След освобождаването си, то е продължило да търси начини за присъединяване към Ислямска държава.

Двамата заподозрени са арестувани в Мурсия. Счита се, че вторият задържан е обучавал другия и заедно с него е влязъл в Европа. Техните имена не се споменават. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    0 0 Отговор
    Стига сте ги наричали "БОЙЦИ"тия ГНУСНИ ТВАРИ
Новини по държави: