Last news in Fakti

28 Септември, 2016 03:16 9 802 16

Въздушно напрежение между Исландия и Русия

  • исландия-
  • напрежение-
  • русия

Инцидент с руски бомбардировачи и исландски самолет

Исландия изрази възмущение във връзка с това, че руски бомбардировачи са преминали в близост до самолет от градската авиация на страната, съобщи „Россбалт

Местните медии съобщават за два бомбардировача Ту-22 са прелетели в близост до исландската граница с Норвегия с изключени транспондери. Те не са инфомирали исландските диспечери.

Според информация на исландското министерство на вътрешните работи три бомбардировача Ту -160, които са минали на около 2000 метра от самолет, летящ от Рейкявик до Стокхолм.

От руското посолство в Исландия заявиха, че маневрите не са били опасни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    4 0 Отговор
    Аз лично за пръв път чувам за "градска авиация". Толкова бързат да напишат измислици, че даже преминават в откровени глупости.
  • 2 onq s konq

    3 1 Отговор
    Има и "селска авиация"и тя е толкова дива че не транспондери,а и връзка със земята нямат и се ориентират визуално по трафика на "градската авиация" дали са в "правия път".
  • 3 Слава РОССИИ

    3 1 Отговор
    Бой по рогите , да остане здрава кожата. Стига вече толерантност и пардонност! Исландия да не си бута дупето там където други си мерят други ..я. Тъй кто такой? А ни досвидание! Пошли въй всех на ..й!
  • 4 slu4aen

    1 0 Отговор
    Ясно е че става дума за "гражданска" авиация. Всъщност нищо особено не е станало. 2000 метра не са "близост". Имат самолети - летят. В скоро време очаквам да изразят възмущение и от наши самолети.
  • 5 ВИНЕ ТУ 22

    3 1 Отговор
    Последно ,ТУ-22 ли са били, или ТУ-160?Исландия се е напрегнала,ама авторчето Росен си изпусна писалката от напрягане.Не се напрягай толкова като пишеш нещо за Русия драги Стойчев.
  • 6 Мемфис

    1 2 Отговор
    Както винаги, "ушанките" с ку...ските си номера!
  • 7 Спиро

    0 2 Отговор
    Айде руските подлоги веднага се втурнаха да защитават рафинерията!
  • 8 А стига бе

    3 1 Отговор
    Това някакъв виц ли е или просто давате повод на американските подлоги да започнат оплюването на руснаците? Те, след като на 2000 (две хиляди) метра (за по-неграмотните това прави ДВА КИЛОМЕТРА) разстояние надават такъв вой, следващия път ще реват още когато руски самолет се вдигне във въздуха от летище Шереметиево.:)
  • 9 За Русия с любов

    1 1 Отговор
    Кога се стигна до там, че Русия да се занимава с някаква си 300 000 държава дето не знае къде се намира. На тях им трябва само една мъничка миниатюрна бомбичка, за да ги заличат. То както се вика не с бомби, а с шамари да им слязат да ги трепят!
  • 10 Фронто

    1 1 Отговор
    Не знам защо руснаците са си внушили,че с такива деиствия печелят авторитет или респектрат военно. Напротив ,много напротв.Само се дискредитират пред света и пари харчат.Истинският мъж не си развява атрибутите_които трябва знаят! Правят го слабите и комплексирани. Хора и държави/ РФ,С. Корея .../
  • 11 Ярослав Станчев

    2 0 Отговор
    Последно 2 самолеДа ТУ-22 ли са били или 3 боНбаНдировача ТУ-160?По данни на американското разузнаване са били 5 подводници,3 ракетни крайцера и 2 екадрили боНбаНдировачи и всичките във въздушното пространство на Норвегия,Швеция,Финландия и Исландия.И на всичкото отгоре са замервали с празни шишета от водка Статуята на Свободата в Ню Йорк.
    Каква наглост.
  • 12 Боб

    0 0 Отговор
    Тея руски идиоти не спират с простотиите си !?

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Боб":

    Простотии ръсите ти и "мемфис"!!! Разминали са се на 2 километра - е кое му е опасното???
  • 14 коки

    0 1 Отговор
    Тези били много напред бе,щом имат и градски самолети.Интересно само на спирките с парашут ли свалят пътниците или самолета снижава за да скочат от по-ниско:)))
  • 15 ончо

    0 1 Отговор
    Бе, то чудно как и американетата не са изпоревали, че то е къде е Американистан, има-няма 3000 км - това си е опасна близост .... отзад!!!
  • 16 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Боб":

    А сега ти, като не си идиот и не пишеш простотии,ни кажи, с какво руските самолети са нарушили закона за въздухоплаването?