Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Септември, 2016 21:48 1 482 0

Съратник на Янукович възмутен от смяната на термина „ерекция“

  • микола азаров-
  • украйна-
  • русия-
  • термин-
  • медицински-
  • ерекция

Искат да изкоренят всичко руско, заяви Азаров

Съратник на Янукович възмутен от смяната на термина „ерекция“ - 1
Снимка: Wikipedia

Бившият украински министър-председател Микола Азаров се възмути от желанието на властите да променят някои медицински термини, съобщи „Лента“.

Премиерът в кабинета на Виктор Янукович изрази позиция в социалните мрежи, че е против смяната на термини с руски и чужд корен и превръщането им в украински.

Така например думата „ерекция“ ще се превърне в „прутненапряг“, а думата „морга“ - в „трупарней“. „Микробите“ ще станат „дрибноживцами“.

Микола Азаров заяви, че украинските националисти се опитват да изкоренят руския език от всички сфери на общуване. Бившият премиер подчерта, че по-голямата част от украинците считат именно руския език за свой майчин.

Азаров бе начело на украинското правителство от 2010 до 2014 година. След смяната на властта той напусна страната, където бе открито наказателно дело срещу него за злоупотреба с власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: