28 Септември, 2016 15:30 1 883 6

ФБР: Ликвидирането на Ислямска държава крие голям риск

  • ислямска държава-
  • риск-
  • фбр

От там се опасяват от сформирането на терористична диаспора

В света може да се появи терористична диаспора след унищожението на Ислямска държава. Това бе заявено от директора на ФБР Джеймс Коми, цитиран от „Ню Йорк Дейли Нюс“.

Коми говори пред Комитета за вътрешна сигурност на американския сенат.

„Групировката ще бъде смазана. Проблемът е, че на нейно място ще се появят стотици много опасни хора. Не всички ще умрат по бойните полета на Ирак и Сирия. До пет години може да се появи терористична диаспора, която не сме виждали преди.

Ние трябва да подготвим своите съюзници, най-вече в Западна Европа. Когато Ислямска държава бъде победена, много нейни бойци вероятно ще се опитат да влязат в Европа, където да убиват невинни.

Пред тази заплаха ние трябва да разчитаме на нашите партньорства с различни държави и местни и международни партньори. Нашият успех зависи от междуведомственото сътрудничество.

Ние сме изправени пред множество кибер заплахи. Говоря за наемни хакери и кибер терористи“, заяви Коми.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    Създадоха ИД,а сега ще я пръснат по Европа.За да продължат да я дестабилизират.
  • 2 вируси

    0 0 Отговор
    Американците създават чудовища, които после никога не могат да управляват и контролират! Предпоследен пример с талибаните, сега ислямска държава!
    Пита се кое е напастта създателите или техните творения!?
  • 3 Хохи

    0 0 Отговор
    Всичко е един перфектно замислен план преди около стотина година..
    В това число и унищожаването на Европа, белите хора, Християнството и............
    На там става по-сложно!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 нечовек бъдещ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хохи":

    Така е - плана е на други същества отдавна. Но ако се унищожи европейската култура и се оставят тъмнокожи само, тогава няма да има смисъл да я има и Европа. Ще изчезне буквално...аз гарантирам. Ако пък алиените и лорд Мърдю не спрат да изтребват индиректно чрез Соросоидните организации, пестициди и други тарикатлъци славянските народи, нас българите и други там, може един ден профессор Хопкинс да познае...Земята да бъде взривена. Пак познай от кого... ! Ако пък сторят това, после ще пусна след тях десет милиона звяра от нечовешки род. Онияп росто гризат планети и кораби. е измрат в корабите си. Пак гарантирам. Земята е създадена за ХОРА, не за вандали, не за многодетци, не за вампири, не за фашисти, джихадисти, халифатци, а за ХОРА - умерени, разумни, справедливи, почтенни, уважаващи рпастения планета животни другите човеци! И ако те намалеят или бъдат изтребени, не визирам етноси, те са навред, тогава Земята няма да има смисъл ще бъде унищожена! На нейно място ще поставим друга звезда. Но тогава живота ще започне отначало. Жалко, защото славеи врабци хора...са безценни. Но, когато Злото не спира, идва момент за АПОКАЛИПСИС. И пак отначало. Познайте дали ще се радват Сорос, Мърдюк и останалите от този заговор? Бас държа, че всички губим!
  • 5 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Е притеснени са нали ИДИЛ са все пак американски служители на ЦРУ!
  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    Във момента на земята живеят над 7,290 милиарда хора,само за 1 година са се увеличили със 80 милиона.Това са много хора за Земята.Мисля че не е случайно,защо има много войни сега.А ние европейците сме най малко от другите континенти.Може би чрез войните правят уригулироване на човечеството.