Last news in Fakti

28 Септември, 2016 21:25 1 179 1

Опасения за химически атаки в Европа

  • европа-
  • атаки-
  • жил дьо кершов

Нови тревоги за последствията от разпадането на Ислямска държава

Терористи могат да атакуват Европа с химически оръжия. Това притеснения изрази координаторът на ЕС в борбата с тероризма Жил дьо Кершов, цитиран от Metro News.

Според него потенциални атентатори може да са научили техники за използване на подобно оръжие в Ирак и Сирия.

„Надявам се, че в Европа няма да се върнат хора, които знаят как да използват химично оръжие и да зареждат коли – бомби. Те научават такива техники в Ирак и Сирия“, заяви Дьо Кершов,

Той заяви, че при евентуалното унищожение на Ислямска държава стотици терористи вероятно ще се върнат в Европа.

„Някои ще се върнат по домовете си. Други ще търсят нови горещи точки. Може би Либия. Други ще потърсят други варианти“, заяви Дьо Кершов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Затова трябва да бъдат избити в Ирак и Сирия и да не се позволява завръщането им в Европа(на тези които са оттам)Затова си мобилизирайте службите, не само да спят и да получават заплати ами да бачкат на макс.
Новини по държави: