Last news in Fakti

29 Септември, 2016 07:45 1 239 5

Блокираха вето на Обама за 11-ти септември

  • барак обама-
  • вето-
  • сащ

То касае искове срещу Саудитска Арабия

Американският сенат отмени вето на президента Барак Обама, върху закон, позволяващ на близките на жертви от атентатите от 11-ти септември да подават искове срещу Саудитска Арабия, съобщи Ню Йорк Таймс.

Срещу ветото гласуваха 97 сенатора, а само 1 го подкрепи . Сега американските съдилища ще могат да ползват саудитските активи за плащане на всяко съдебно решение, в полза на семействата на пострадалите. Исковете са свързани със съмненията за участие на Саудитска Арабия в атентатите. Подобно участие беше отхвърлено в доклад от юли. По-късно ветото бе отхвърлено и от Конгреса. 

„Смятам, че това е грешна преценка. По някога трябва да вземаш тежки решения. Искаше ми се те да бяха взели такова. Не го очаквах“, заяви Обама.

Твърди се, че ветото е било наложено поради огромното количество американски дългови инструменти, притежавани от Саудитска Арабия. Отключването на искове би довело до необходимост от обръщането им в "ликвидни" средства с неясен изход за състоянието на американската валута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КТК

    0 0 Отговор
    Тея с.рът и после яко мажат.
  • 2 657

    0 0 Отговор
    Е че те са в коалиция със С. Арабия в Сирия !!??
  • 3 Грамотници

    0 0 Отговор
    "По-някога" като по-малкото братче на "най-някога" ли е?

    Коментиран от #4

  • 4 Грамотници

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Грамотници":

    Не си разбрал - "По-някога" е по-превъзходната степен на най-някога
  • 5 инерция

    0 0 Отговор
    човек, тия се саботират, после един вид сами се съдят, егаси и лудата работа