Last news in Fakti

29 Септември, 2016 10:31 855 0

Google помага за отбраната на САЩ

  • google-
  • отбраната-
  • сащ

Среща между Ерик Шмид и Аштън Картър

Ерик Шмид - изпълнителният директор на една от дъщерните компании на Google – Alphabet, прекара два дни в компанията на американския министър на отбраната Аштън Картър, съобщи Defense News.

Шмид се е присъединил към Картър по време на негово посещение на военновъздушната база в Къртланд. Те заедно са посетили и ядрената лаборатория в Лос Аламос.

Целта на Шмит е била да научи повече за иновациите в отбранителната система на САЩ. Той е имал голям интерес към ядрената лаборатория.

Шмит е глава на Отбранителния борд по иновации. Това е структура, създадена от Картър, обявена на 2-ри март. Според него тя цели хора от сферата на иновациите да подпомогнат Депратамента на отбраната в опитите му да развива своите проекти.

Среща на Борда предстои през октомври, като на нея ще се обсъждат предложенията на Картър.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА