29 Септември, 2016 19:48 2 049 2

Саркози: Мястото на Турция е в Азия

  • никола саркози-
  • франция-
  • турция-
  • ес-
  • азия

Саркози твърдо против перспективата Турция да влезе в ЕС

Саркози: Мястото на Турция е в Азия - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че ако бъде избран отново за държавен глава, ще блокира присъединяването на Турция към Европейския съюз.

„Време е някой да каже на Турция, че мястото й е в Азия“, заяви Саркози пред Telegraph. Френският политик подчерта, че е ревностен европеец, но призна, че Европа в момент изживява тежки времена.

Никола Саркози за пореден път сподели, че мястото на Турция не е в европейската общност и ще използва всички политически инструменти – ако получи власт – за да не позволи на страната да влезе в ЕС.

През месец март бившият президент заяви пред телевизионния канал iTELLE, че Турция е голяма страна, която е мост между Азия и Европа, но няма място в общността на Стария континент.

Саркози се надява да спечели президентския вот във Франция догодина, но към момента сондажите показват, че неговият съпартиец Ален Жюпе събира повече обществена подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кадафи

    0 0 Отговор
    Мястото на саркози е в затвора! Барабар с дейвид камерън!
  • 2 Jhonson

    0 0 Отговор
    Kade sa parite sarko mai pak ti butat ve4e na hit tursite za evropa
Новини по държави: