Last news in Fakti

29 Септември, 2016 20:59 2 494 6

Лондон: Германия рискува да стане най-големият банкомат в света

  • брекзит-
  • германия-
  • банкомат-
  • криза

Берлин ще загуби ключов съюзник в прилагането на икономическа строгост

„Германия рискува след Брекзита да стане най-големият банкомат в света. Причината е, че най-накрая може да се наложи да плаща за провалящия се ЕС, застрашен от имплозия“. Това заяви британският министър на международната търговия Лиъм Фокс, цитиран от Ройтерс.

Фокс, водещ про-Брекзит активист в кампанията преди референдума, е един от министрите в кабинета на премиера Тереза Мей, които се очаква да водят преговорите по раздялата с ЕС.

Той отбеляза, че след като Великобритания напусне блока Берлин ще загуби ключов съюзник в прилагането на икономическа строгост. Според Фокс в крайна сметка може да се наложи Гермнаия да плаща за другите страни членки.

„Ако бях германски политик, щях да се безпокоя, че без Великобритания, Германия има потенциала да стане най-големият банкомат в глобалната история“, допълва англичанинът пред сп. „Спектейтър“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хуя

    0 0 Отговор
    Ха ха ха Винаги всичко в света се решава на англичаните, САЩ са изпълнителя.
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Англичаните тепърва ще разберат че са извън ЕС,когато до близо 2 години излязът.Непосредственно след референдума за Брексит,те искаха веднага да водят преговори със ЕС за икономичните връзки помежду си,с цел Англия да не загуби много.Но,Меркел им каза,че такива преговори ще се водят когато те подадът член 50 за напускане на ЕС.След като избраха брексит,много ванки и фирми ще напускат Англия.Много банки искат да се местят във Франкфурт,както и фирми.Сега англичаните плюят наляво и надясно,гонят чужденци които са от държави,които са във ЕС.Това е факт.Я до вземем и изгоним всички англичани,които живеят и работят във ЕС.Как ли ще им е,това ще покаже бъдещето.
  • 3 Брат ми

    0 0 Отговор
    Англюшките да си гледат нивите с картофки и да се радват ,че преди няколко години хамериканчетата им запазиха т.нар.Английски език...имам предвид Втората световна война,иначе сега щяха да шпрехат Дойч...ха ха
  • 4 Morgoth

    0 0 Отговор
    А може би ще са по-малък банкомат отколкото бяха до сега ако са верни твърденията, че Великобритания е вземала повече от ЕС отколкото е давала.
  • 5 Киро

    0 0 Отговор
    Какъв ... ще усетите, като излезете от ЕС, бедни рижаци и индо-пакистанци, ще видите!

    Япония скоро заяви, че ще изтегли всичките си офиси и производства от островчето, като напуснат! И още много ще има!
  • 6 Диди

    0 0 Отговор
    Англия дължи 25 милиарда на ЕС.За тях ще бъде трудно да преговарят по икономически и др.въпроси ако не платят дълга си.А иначе,много се перят.
Новини по държави: