Last news in Fakti

30 Септември, 2016 14:56 8 252 3

Китайски рибари загинаха в сблъсък с бреговата охрана на Южна Корея

  • южна корея-
  • рибари-
  • загинали-
  • лодка-
  • незаконен риболов-
  • брегова орхана-
  • пожар-
  • китайци

Те са извършвали незаконен риболов в териториалните води на страната

Китайски рибари загинаха в сблъсък с бреговата охрана на Южна Корея - 1
Снимка АП/БТА

Трима китайски рибари са загинали в пожар, избухнал на лодката им, след като южнокорейската брегова охрана хвърлила на борда предупредителни димни гранати, съобщи Би Би Си.

Мъжете, които са заподозрени в незаконен риболов, са били хванати в капан от пламъците и се предполага, че са се задушили от токсичния дим, заяви представител на бреговата охрана в пристанищния град Мокпо в Южна Корея, като добави, че случаят се разследва.

Властите са наредили да бъде извършена аутопсия на загиналите, за да се установи причината за смъртта им.
Четиринадесет други рибари, оцелели при пожара, са били задържани и разпитани от властите.

Инцидентът е станал, когато кораб на бреговата охрана прихванал рибарската лодка, плаваща в териториалните води на Южна Корея. На нарушителите било наредено да спрат за проверка, но те игнорирали заповедта и се барикадирали в кабината на щурвала, докато лодката продължила да плава.

Южнокорейските служители хвърлили противошокова граната на борда, за да стреснат рибарите, но възникнал пожар.

Китайските власти са поискали пълно разследване на случая, а от бреговата охрана на Южна Корея заявиха, че такова вече е в ход.

Китайските риболовни кораби имат позволение да ловят риба във водите на Южна Корея. Въпреки това незаконния риболов, който се превърна в повод за спорове между двете страни през последните години, все по-често застава на пътя на добрия тон между Пекин и Сеул.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    Ами щом са имали позволение да ловят риба там ония защо са им направили проблем. И хвърлят гранати на борда, тия малоумници не знаят ли че може да утрепят някой така, нищо чудно инцидентът да е поръчан на южнокорейските марионетки от техните американски "приятели".
  • 2 Геро

    0 0 Отговор
    Как може една граната да е "противошокова", Миленкееее???:)))
    ВСЯКА граната се създава с цел да предизвика шок!
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Вероятно корейците са забелязали че рибарите се канят да употребят шокови гранати и затова са им хвърлили противошокови за неутрализация.
Новини по държави: