Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 01:20 1 477 0

Украински астроном се разплака заради „Розета“

  • розета-
  • комета
Украински астроном се разплака заради „Розета“ - 1

Украинският астроном Светлана Герасименко се разплака заради гибелта на космическия апарат „Розета“, съобщава НСН. Герасименко е един от откривателите на кометата 67P/Чурюмова — Герасименко. Според украинската изследователка програмата „Розета“ е една от най-грандиозните космически мисии. Тя е плакала по време на транслацията на космическия апарат с кометата.

Европейската космическа мисия „Розета” завърши точно в 13.40 часа българско време. Това е един от най-смелите проекти в историята на човечеството.

Мисията на "Розета" продължи 12 години. Апаратът беше в орбита на кометата през последните две години и следваше космическия обект цели 6 милиарда километра. Подобен успех не беше постиган в досегашната история на Европейската космическа агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: