1 Октомври, 2016 23:31 1 710 1

Русия ще е секундант на дуела Бокова – Георгиева

  • бокова-
  • кристалина георгиева-
  • оон
Русия ще е секундант на дуела Бокова – Георгиева - 1

Русия ще е секундант на дуела Бокова – Георгиева. Това стана възможно след като Москва пое председателството на Съвета за сигурност към ООН. Това става в ключовия месец, когато се очаква да бъде избран нов генерален секретар на световната организация.

Кристалина Георгиева ще бъде изслушана в понеделник, а следващото гласуване ще се проведе два дни по-късно - на 5 октомври.

Георгиева вече публикува програмата си на 6 езика, като залага на три сфери - мир и сигурност, борба с климатичните промени и засилено партньорство между страните в организацията.

Когато става дума за избори в системата на ООН, страните формално са разделени на регионални групи. Групите са пет: Африканска, Азиатска, Тихоокеанска, Западноевропейска и Други. Тук е важно допълнението Други, защото сред тях е Нова Зеландия, която има свой кандидат за генерален секретар.

В много от случаите всяка от групите има своя квота в рамките на системата на ООН.А за по-интересно ще „има дуел“ Бокова – Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайХой

    0 0 Отговор
    Интереса клати феса...