Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 12:17 2 101 0

Евакуираха американска военна база

  • гуантанамо бей-
  • база-
  • евакуация-
  • куба-
  • сащ-
  • матю

Ще бъдат евакуирани и домашните любимци на военните

Евакуираха американска военна база - 1
Снимка: БТА/ AP

Служители от военноморската база на САЩ „Гуантанамо Бей“ в Куба са били евакуирани заради урагана „Матю“, съобщи Си Ен Ен.

700 военни служители, техните семейства и домашни любимци са били евакуирани на различните локации на територията на САЩ.

Ураганът „Матю“ се е насочил към бреговете на Ямайка, Хаити и Куба, носейки със себе си силни ветрове и проливни дъждове.

Американските власти обявиха, че няма планове за евакуацията на 61 затворници, които се намират в Гуантанамо по подозрения в тероризъм. Скоростта на вятъра в засегнатите райони може да достигне над 240 км/ч, посочиха метеоролозите.  

Базата „Гуантанамо Бей“ е разположена на брега на залива Гуантанамо в югоизточния край на островната държава. От 2002 година във военноморската база е изграден военен затвор.

Очаква се ураганът да достигне Ямайка в понеделник, като според синоптиците от Маями първите ефекти на бурята може да бъдат почувствани още тази вечер с проливни дъждове и силни ветрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА