Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 20:08 1 728 0

Покушение срещу бившия военен министър на Грузия

  • ираклий окруашвили-
  • грузия-
  • атентат
Покушение срещу бившия военен министър на Грузия - 1

След атентата срещу бившия министър на отбраната на Грузия Ираклий Окруашвили са ранени двама души – член на неговата охрана и партиен активист на „Грузинска партия“. Окруашвили е кандидат за депутат в парламента. Той е провеждал среща с избиратели в град Гори, когато мъж е стрелял по него с пистолет. По информация на „Интефакс“ нападателите са били двама. Състоянието на ранените е стабилно. Окруашвили не е пострадал. Бившият военен министър беше в най-близкия кръг на бившия президент Михаил Саакашвили. Той бе принуден да напусне Грузия след като прекара в ареста заради няколко обвинения. Бившият военен министър се върна в страната си преди четири години ой се върна след като партия „Грузинска мечта“ победи на изборите.

Министерството на вътрешните работи на Грузия съобщи, че вече е идентифицирало нападателя. В социалните мрежи се коментира, че опитът за покушение е заради собствеността на телевизия „Рустави 2“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА