3 Октомври, 2016 20:56 1 005 2

Над 5600 мигранти спасени край Либия

  • либия-
  • мигранти-
  • лодки-
  • италия-
  • брегова охрана-
  • спасителна операция-
  • средиземно море

Инцидентът идва точно 3 години след трагичните събития край остров Лампедуза

Над 5600 мигранти спасени край Либия - 1
Снимка Архив АП/БТА

Над 5600 имигранти бяха спасени от лодки край бреговете на Либия днес, съобщи телевизия RTE, позовавайки се на италианската брегова охрана.

Смята се, че това е една от най-големите операции, случила се в рамките на само един ден, откакто мигрантската кризата започна.

Спасителната операция дойде точно три години, след като кораб с нелегални мигранти се запали и потъна край остров Лампедуза. В инцидента, който показа колко страшна е ситуацията в Средиземно море и накара света да предприеме по-драстични действия, загинаха 366 души.

Говорител на италианската брегова охрана заяви, че един мигрант е починал, а една бременна жена е била откарана с хеликоптер в болница в Лампедуза.

LЕ Samuel Beckett е подпомогнала усилията на италианската бреговата охрана, прибирайки 128 имигранти при две от спасителните акции днес. В първата операция, 19 души са били спасени, а при втората други 109 души са били спасени от гумена лодка и качени на борда на кораба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 565

    0 0 Отговор
    Сащ организират миграцонните потоци а Европа трябва да ги поеме а ако не да ги спасява, да видим докога ще подължи абсурдната ситуация, то и през Турция би трябвало да влизат на потоци ама Ердоганката не си изпълнява задълженият към Сащ, затова му спретнаха превратче
  • 2 Да ама не

    0 0 Отговор
    Нали са близо до брега на Либия, но не ги връщат обратно, а ги карат в Европа. Бреговата охрана се е превърнала в трафикант на нелегални африканци и араби.
Новини по държави: