4 Октомври, 2016 08:00 1 275 1

Джулиан Асандж отмени публична поява заради заплахи

  • джулиан асандж-
  • видеообръщение-
  • разкрития-
  • информация-
  • президентски избори-
  • сащ-
  • wikileaks-
  • уикилийкс

Основателят на WikiLeaks обеща да направи сензационно разкритие за изборите в САЩ

Джулиан Асандж отмени публична поява заради заплахи - 1
Снимка Архив АП/БТА

Джулиан Асандж отмени драматичната си поява на балкона на посолството на Еквадор в Лондон, която бе насрочена за днес, в полза на видеообръщение в Берлин, след като "Уикилийкс" (WikiLeaks) се сдобил с "конкретна информация" по отношение на безопасността на своя основател, съобщи "Фокс нюз" в понеделник.

В понеделник WikiLeaks публикува в Туитър откъс от документа, който породил опасенията за безопасността на Асандж.

„В една от сутрешните си срещи с членове на департамента през ноември, Клинтън гневно заяви: "Не можем ли просто да ликвидираме този човек (Джулиан Асандж) с дрон?", като по този начин предложи просто решение на това да заглуши създателя на WikiLeaks с планирана атака с дрон", гласи откъсът, изтекъл от Държавния департамент.

Някои вярват, че видеообръщението на основателя на WikiLeaks може да бъде "октомврийската изненада", насочена към президентските избори в САЩ. Поддръжниците на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп са изразили предположенията си, че изявлението ще навреди на кандидатурата на съперника им от Демократическата партия - Хилъри Клинтън.

45-годишният Асандж, който вече 5 години се крие в еквадорското посолство в британската столица ще се обърне към свои "фенове" в Берлин чрез видеовръзка в 03:00 часа Северноамериканско източно време (10:00 часа българско време).

"Не искам да се отказвам", заяви Асандж в интервю за "Фокс нюз" през август, когато обяви, че разполага с изключителна информация, която би могла да повлияе на президентската надпревара. "Това са най-различни документи, от различно естество и различни институции, които са свързани с предизборната кампания. Някои от тях показват нещата от съвсем неочаквани ъгли, някои са доста интересни, някои дори забавни."

Асандж обеща, че във вторник ще направи публични всички документи, с които разполага.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Днес във 11 часа бълг,време ще говори по видеовръзка,казаха го токущо.Мисля че ще докаже че Америка съботира икономиката във Германия.
Новини по държави: