Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 10:02 1 395 2

Георгиева: Показах коя съм и какво мога

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • генерален секретар-
  • изслушване

Нямаше как да откажа подобна покана да представя страната си, твърди българката

Георгиева: Показах коя съм и какво мога - 1
Снимка: архив

„Успях да покажа коя съм, какво мога и защо съм кандидатът на България“, това заяви пред Нова телевизия еврокомисар Кристалина Георгиева минути след изслушването й в централата на ООН.

Георгиева обясни късното си включване в надпреварата с поканата на премиера Бойко Борисов. По думите й приела, защото „мисленето ми е, че ако моята страна има нужда от мен, моето задължение е да се отзова”.

Знам това, което премиерът Борисов ми каза – че в тези условия, когато видимо водещият кандидат не е от Източна Европа, той смята, че трябва да предложи моето участие.

„Моята страна ме покани да съм кандидат. Имаше други страни, които казваха, че мога да бъда сериозен кандидат за региона, защо да не ме номинират те, но аз съм отговаряла, че към българка”, допълни Георгиева.

„Има вече три страни, които официално пратиха писма в моя подкрепа. Това мен лично ме трогна и ме поощри да участвам, заяви българският кандидат за генерален секретар на ООН. 

Георгиева сподели, че изслушването е било много интензивно, с много въпроси, които изискват съдържателни и сериозни отговори. Тя се позовала в отговорите на опита си в Световната банка и Европейската комисия.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    1 0 Отговор
    И как показахте, какво можете? С нещо свършено или с приказки, колко сте дпособна, пред комисията.

    Коментиран от #2

  • 2 111

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Може в името на Световната банка, американизираната евробюрокрация и бедните по света, но не и у нас - за тук заселване на хиляди нелегални мигранти преди всичко мюсюлмани , които да живеят законно в България.