Last news in Fakti

5 Октомври, 2016 17:07 1 132 1

Въоръжен намушка двама полицаи в Брюксел

  • белгия-
  • полицаи-
  • ранени-
  • нож-
  • брюксел

Няма опасност за живота им

Въоръжен намушка двама полицаи в Брюксел - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама полицейски служители са били ранени от въоръжен с нож в белгийската столица Брюксел, съобщи HLN.

Единият от униформените е бил ранен в шията, докато другият е бил намушкан в корема. И двамата са хоспитализирани, като няма опасност за живота им.

Местната прокуратура е започнала разследване дали става въпрос за терористичен акт. Белгийските медии написаха, че трети полицай, пристигнал на мястото на инцидента, е със счупен нос.

Нападателят е бил прострелян в крака и настанен в болница.

Нивото на заплаха в Белгия от терористично нападение е повишено след атентатите в страната и Европа през последните месеци.

Въоръженият нападател се опитал да избяга, но е бил ранен от пристигнали на място полицейски части. Полицейското присъствие в столицата Брюксел е увеличено.

Причина е не само инцидента, но и провеждащата се конференция с участието на представители на 70 страни. Американският държавен секретар Джон Кери и генералният директор на ООН Бан Ки-мун също са в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Предполагам че просто не са минали двете години, необходими за интеграцията му! Като минат и автоматично стават интегрирани, кротки и работоспособни. Който не вярва, да пита оная тъпа бъчварова!
Новини по държави: