5 Октомври, 2016 17:47 2 210 14

ООН показа сателитни снимки на ужаса в Сирия

  • конвой-
  • сирия-
  • оон-
  • сателитни-
  • снимки-
  • удари-
  • бомбардировки

Взаимни обвинения между САЩ и Русия

ООН показа сателитни снимки на ужаса в Сирия - 1
Снимки: БТА/ AP

Експерти от Организацията на обединените нации показаха сателитни снимки на бомбардировки в различни точки на Сирия, съобщи Би Би Си.

Военните експерти посочват, че те доказват извършването на въздушни удари по цивилни обекти – включително и срещу хуманитарния конвой близо до град Урм ал Кубра.

Съединените американски щати обвиниха руските военновъздушни сили за извършването на бомбардировките, докато от Кремъл категорично отричат.

Над половината от общо 31 камиона – превозващи хуманитарна помощ – бяха поразени при ударите, а загиналите са най-малко 12. Близо 80 000 души се нуждаят от доставки в Урм ал Кубра, намиращ се в западната част на страната.

Часове след инцидента говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков заяви, че американски дрон е летял над мястото на хуманитарния конвой. Москва обяви, че военният дрон е бил „Предатър“, способен да поразява наземни цели.

ООН разпространи сателитни снимки, твърдейки, че са извършени въздушни удари. Организацията обаче не обвини нито САЩ, нито Русия, нито Сирия за тях, а само представи доказателствата.

Сателитните снимки показват различни точки на Сирия, пострадали от нападенията по въздух. Атакувани са били редица цивилни обекти, сред които футболни терени и училища.

ООН показа сателитни снимки на ужаса в Сирия

ООН показа сателитни снимки на ужаса в Сирия

ООН показа сателитни снимки на ужаса в Сирия

ООН показа сателитни снимки на ужаса в Сирия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УжасТ Баце

    0 0 Отговор
    "Организацията обаче не обвини нито САЩ, нито Русия, нито Сирия за тях, а само представи доказателствата."
    Щом няма обвинения, значи са САЩ, защото ако бяха Русия или СИрия - щяха да се пенят като Деси-Стоян и катъра до задавяне.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Може пък да са ИДИЛ или другите джихадисти - нали и те имали оръдия и до миналия ден ползвали боеприпаси от разграбените казарми, а от вчера и български ракетки!

    Коментиран от #3

  • 3 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кроко":

    идил нямат самолети,а и тва дето правят руснаци и асад в алепо едва ли е таина за някого .руснаците нямаха интерес от мир в алепо и го прецакаха.американците нямат интерес алепо да падне в ръцете на асад ,а сега след липсата на примирие риска да се случи е реален.насила руснаците карат американците да дадат на торбаланите ракети земя въздхух и да си заминат руските самолетчета ,дано обаче не се случи.

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Айде ся, всички поражения от въздушни удари! А що да няма и от артилерия? Или пък от объркали се американци - те нали миналата седмица се объркаха и бомбиха позициите на Асад.

    А за ракетите и ти добре знаеш, че няма да го направят - ще стане неконтролируема територия като Афганистан края на 80-те. А стуват пари и не носят нищо, няма как да им мине газопровода от там.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    ти чете ли статията бе лъжко?оон е предоставила данни за въздушни удари.не американците се объркаха миналата седмица ,а до колкото си спомням австралииците и си го признаха.тук обаче има съвсем преднамерен удар не по военна част ,а по хуманитарен конвои ,което впоследствие развърза ръцете на путин.тва сигурно са го направили американците няма кои друг да е !за ракетите няма да го направи хилари и обама,но за тръмп не съм сигурен.американците могат да играят мръсно ако искат и са го правили ако видят зор,а и никви тръбопроводи не ги бъркат.те могат да прокарат такива до марс ако решат .основния проблем е че сирия е гледат и ред други мераклии и ако мимине номера на асад ще се пробват и маса други,а и путин ще реши, че работата му става и ще стане още по-нагъл и опасен,поне докато фалира.та с други думи е добре да се договорят .асад да си хване гората или по скоро да хване към москва, а след избори да се сложи ново правителство на помирението да се гласува план за възстановяването на сирия и да почнат да се наливат пари в региона .сирииците не са лоши и могат лесно да се оправят стига да се стопира конфликта и да се вкарат парици в страната!

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Какво значение има какво пише в някаква статия или какво казало последната дупка на кавала ООН? И не е въпроса в това кой е бомбандирал правителствените позиции, а в това, че след бомбандировките е имало нападение от терористите - доказателство за връзката им. Но с бункера им го върнаха. И пак руснаците виновни - свалили самолет, бомбандирали хуманитарен конвой, искали да дестабилизират Европа... сори ама много елементарно. Някак си не искат ли американците да скарат Русия и Европа, не им ли трябва враг за плановете, за да оправдаят борбата с всички средства за пазари и ресурси?

    Кои са тия мераклии, дето могат да си позволят да дърпат конците в Сирия? Аз освен САЩ, Русия и Китай не се сещам за други достатъчно големи. А тия работи, дето си ми ги написал за Сирия, какъв е проблема да ги направи Асад - така или иначе държавата си е била ОК когато той я е управлявал? Ся знам че ще кажеш че е избил незнам си колко хора и сигурно е така, ама тая война какво промени, по-малко ли са жертвите от нея?

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    ако за теб нямат значение статиите дето са публикувани що ги коментираш?нямало значение кво казват от оон ами ок тогава не пиши за този проблем !
    тва за някви правителствени позиции и бункер откъде го измисли ?да не си пиян?
    иначе че руснаците прецакаха примирието с бомбандировката на конвоя е ясно ,щото виждат че в алепо могат да натиснат,но няма да им стане пак работата щото асадовите воиници са пълна щета и няма как даже с тази въздушна подкрепа да овладеят регионите на бунтовниците ,а наемниците от иран, хизбула и русия не им се мре и също не са достатъчно ефективни.другото за тва че сащ искали да прецакат европа и русия са приказки от кварталната ви кръчма ,след мач .сащ и европа са дефакто едно цяло като икономика стандарти интереси и т.н.ако сащ прецака европа е равносилно да прецака себе си.
    мераклии да видят сащ слаб не е нужно да са в сирия ,а по света ги има бол такива са иранци,севернокореици и т.н.при един провал на сащ в сирия неминуемо ще се пробват и те.иначе в сирия асад няма как да остане ,тои е от малцинствена група дето огромното мнозинство вече няма да приеме за управляващи ,независимо от путин независимо от това дали ще се закрепи военно,а и евопа и сащ няма да инвестират при асад ,което допълнително обрича на неуспех неговите мераци.
  • 8 кроко

    0 0 Отговор
    "тва за някви правителствени позиции и бункер откъде го измисли ?да не си пиян?" - не, не съм. Прочети новините от последните 203 седмици по темата и ще ги видиш.

    Казах че САЩ искат да прецакат по-задълбочен съюз между Европа и Русия, не директно да прецакат Европа. Нито те, нито руснаците имат файда от това, но някои хора упорито тръбят че Русия е агресор и най-малкото иска да дестабилизира Европа, да не говорим че можело още утре да я нападне!

    За Асад и бъдещето на Сирия времето ще си покаже, ама така както САЩ и Европа без да бяха инвестирали в Сирия, държавата си е била ОК, така може и след войната да мине без тяхните инвестиции. Даже по-добре без, че да не стане работата на "мерси" като в Афганистан!

    Коментиран от #9

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    чел съм ги и не виждам връзка с темата дето сега говорим.кви бункери кви правителствени воиски.става въпрос за хуманитарен конвои нападнат краи алепо с обозначенията на оон след неговото нападение се прекъсна реалнo подписаното примирие.тва е темата ,та пак те питам дали си трезвен?американците няма нужда да прецакват нещо дето няма как да стане няма как демократична европа да засилва политически и икономически връзки с тотализираща се русия.до скоро европа потдържаше някви отношения с путин заради взаимния интерес макар да се вижда че русия става все по- зле и по-зле като ценности,политика и култура,но със събитията в украина ясно се видя ,че повече няма накъде.
    преди воината в сирия основно отиваха европеиски мангизи така ,че не лъжи основните пари на асад ,а преди това на кадафито и на садам бяха от европа ,така че не е минавал и асад в благоденствието си без парите на белите страни.сега вече такива пари в сирия няма да влизат докато тои е на власт .

    Коментиран от #10, #11

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Пари от продажби на стоки може да са влизали, но това не са западни инвестиции в Сирия. Но иначе изказването ти е напълно в стил ценностите на "белите държави": "днес ми трябваш и сме с теб, а утре можем да ти забием нож в гърба". Значи можело преди войната да са ОК с кръвожадния диктатор, ама нещо звездите се преместили и вече не ги кефел, та решили да му спретнат една революция! ОК, така е. Вярно че еврогейвете са доволни тъпи за да си мислят че могат да интегрират талибани за 2 години, що да не си въобразяват и че талибани могат да се грижат за демокрация, чов. права и пазарна икономика!

    И пак ти казвам, прекалено елементарно представяш нещата: руснаците им станали неприятни на Европейците и т.н. Руснаците виновки пак - за някакъв конвой, за който доказателства пак няма. Анексирането на Крим е резултат от събитията в Украйна - организирания преврат и с кой знае какви точно цели. Ако не се бяха бъркали по този начин, нямаше да се стига до тук. И какво се видя, какво няма на къде - Русия ще вземе да нападне Европа ли? Ще я превземе ли, и ако я превземе какво ще я прави? Аре стига с глупостите! На всякъде става въпрос за иконом. интереси и твоите хора не им пука за нищо, никакви човешки животи, за да постигнат целите си! С какво са по-различни от кръвожадния диктатор Асад?

    Коментиран от #14

  • 11 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Да не си ми лепнали някакви буби, че така си се разфучала из форума? Само се чудя що ти четат глупостите! Аз например не ги чета, не искам да да затъпявам.
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор
    То от десито по нагло и просещо същество няма. Докога ще плюеш безогледно и ще повтаряш ужасните хамерикански пропаганди.
    Какво се случи след убийството на "диктатора" кадафи? Какво се случи с Либия? Същото и за Ирак и за афганистан и за сомалия и т.н. и т.н.
    Това искат да причинят и на сирийският народ.
    А тези поражения които се виждат от снимките могат да бъдат и от системи за залпов огън, като произведените в България и птедоставени на терористите. Никой от ООН не твърди че ударите са извършени от руснаци или сирийци но онова гадно безполово мучи и си мисли че Българите са длъжни да го търпят.
    Сирия бе най мирната и гостоприемна страна в арабския свят преди злодеите от сащ и ес да изпратят терористите джахидисти да свалят "диктатора"асад. И тогава и нашите предатели и злодеите от сащ, нато и ес тръбяха че Русия никой няма да я пита. И ко стана? ЦЕЦКА, вместо магаре.
  • 13 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Обикновено, когато се дават сателитни снимки на някакви поражения се дават и такива преди поражението, за да се направи разлика. Тука такова нещо няма, има снимки само от 25.09.16г. Тези дупки може да са отпреди година, две, съборена сграда за ново строителство отпреди войната, може и да е на Деса! Пък и да са от сега какво, коня да иде да се скара на Путин.
  • 14 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    света е сепариран за твое съжаление на цивилизовани и нецивилизовани на демократични и недемократични на бедни и богати на умни и глупави и т.н. трябва да избереш къде си .няма как да си китаиски фен с европеиски права дето пет пари не дава за демокрацията ама я ползва с пълни шепи.ако в българия леко ти нарушат правата и почваш да виеш на умряло ,а подкрепяш да речем асад или путин дето може буквално да си прави с теб квото реши.като си толкова фен иди там бе златен ,що ни мъчиш тук заедно с цялата група кратунковци-плакалници?асад и преди е бил диктатор но положението не е позволявало неговото махане ,а и народа му не бе толкова упорит в желанието си да го изгони.днес ситуацията е съвсем различна,а и му се даде достатъчно време да оправи нещата ,а тои само ги влоши .
    така се спрятат революции както ти си мислиш .така се вадят милиони на улицата така се учат да се самовзривяват в каузата си.за неукия като теб тва е много лесна работа за учения е съвсем обективен процес,но ти няма как да го разбереш уви.еврогеовете глупи правят мерцедес бмв филипс,хуго бос и т.н. ти кво си постигнал в жалкия си живот в професията дето работиш повече от тях?много ти е голямо самочувствието пред компа,но като ходиш да се молиш да те вземат някъде на работа ги забравяш тези неща,особено ако е след калотина нали!
    доказателства за конвоя е интереса бе,които има интерес да се удари конвоя тои го е сторил просто като боб.
    в украина не е имало преврат ,тва е лъжа н
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания