Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 08:38 2 421 13

САЩ тестват ядрените си бомби

  • сащ-
  • бомби-
  • тестват

Извършени са два тестови полета

За първи път американската Администрация за ядрена сигурност, съвместно с Военновъздушните сили за глобални удари, извършиха успешни полети с тестови бомби B61-7 и B61-11, съобщи NISA.

Използвани са оръжия, съдържащи сензори и измервателни уреди. Те позволяват на учените и инженерите да направят оценка на тяхната издръжливост и ефективност. В тях не се съдържат ядрени материали. Инсталирани са и устройства, които извличат данни за ефективността на отделните бомби при всеки тест.

Тестовете са част от програма за удължаването на живота на различни оръжейни системи. Данните се използват за симулации, с които се проверяват издръжливостта и ефективността на системите. Бомбите са били пренасяни от два бомбардировача B-2A Spirit  .

Тестовете са се провели по-рано през този месец. Това е станало в Невада. Американската армия смята B61-7 и B61-11 за основни в своето въоръжение.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Уроди
  • 2 jimbo

    1 0 Отговор
    представители на дявола и истинската империя на злото, която подвете всички че друга такава е това

    Коментиран от #3

  • 3 маркс и енгелс

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "jimbo":

    Уроди или не ,щом заплатите ни са по-големи и можем да ходим по целия свят когато сме съюзници с тях защо са ни руснаците , те просто са убитляци!

    Коментиран от #5, #6, #10

  • 4 КТК

    0 0 Отговор
    Коня и Деса нещо да изцвилят ........?
  • 5 КТК

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "маркс и енгелс":

    Къде, къде можеш да ходиш , че не разбрах??? Що не вземеш утре рано да тръгнеш за съюзниците ти ФАЩ а??? Ама знаеш ли къде ще стигнеш ...... да ти кажа щот явно не знаеш - на м......та си!!!
  • 6 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "маркс и енгелс":

    Ще отидеш до американското посолство и дори няма да те пуснат вътре. А ЕС и правото да щъкаме из него е защото им трябва работна ръка, иначе щеше да е 6м туристически визи.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 маркс и енгелс

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Тия неща за евтината работна ръка поотминаха с първата емигрантска вълна ! Сега в момента един ново завършил лекар започва с 5 хиляди ЕВРО а такива със специалност с 15 -20 в Германия . Но в интерес на истината и тук се изкарват прилични пари . Е не разбира се от хора без образование и езици ! То основно такива НЕГРАМОТНИ ревът за Тато и за социалистическия рай!!! ИНЖЕНЕРИ ,ЛЕКАРИ АИ-ТИ СПЕЦИАЛИСТИ СИ ИЗКАРВАТ СЪВСЕМ ПРИЛИЧНИ ДОХОДИ И ПО ДВА ПЪТИ В МЕСЕЦА СИ ПИЯТ КАФЕТО Я В ПАРИЖ Я В МЮНХЕН..... !


    ЛИЧНО АЗ ТАКА ПРАВЯ !!!

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 8 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Бате, ако си без пари.... да ти пожелая да си намериш работа... С 500 - 600 лв. (една екскурзийка) може да се поразходиш из Европа, да земеш некоя мацка, да се поосвежите, да глътнеш малко чист въздух, да видиш хората там как са.... стига с тоя Путя и тая Русия... Ние сме в Евросъюза... Ако си некой пенсионер ... значи си с голема пенсийка, зимай другарката и на стари години у Европа... само с лична карта.... Не се стискай, че ше ги дадеш на некой ало-измамник накуп... хах.....
  • 9 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "маркс и енгелс":

    Така правиш ама на сън. И като се събудиш краката ти отвити.

    Трябва да си доста неграмотен за да разпространяваш подобни небивалици. Точно от Германия бягат лекари и "медици" както се изразяваш и затова там се отварят работни места за лекари от източна европа но не новозавършили и то с далеч далеч по ниско заплащане. Бъркаш май месечното с годишното.

    И не уточни как ще стигнеш до краварника и какви достойнства ще изтъкнеш на интервюто пред козяк. Може би ще покажеш какви лоялни писания си ръсил из мрежата? Дори може да ти разрешат да слугуваш като на оня с ...
  • 10 ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "маркс и енгелс":

    ++++++++!!!!!!!!!!!
  • 11 ами да

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "маркс и енгелс":

    Колега, не се Аби, този сайт е пълен само с проруски троляци, зомбирани до последната гънка на мозъка си:)

    Коментиран от #13

  • 12 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "маркс и енгелс":

    Но не всеки има акъл за инженер или лекар, а и много от тия които имат и са станали, пак не са тук. Но всички имат право на достоен живот. Много е лесно една държава да обучава кадри за нейна сметка, а друга да се възползва от тях на готово, ама ние за това ли трябва да сме в ЕС, да сме обслужваща държава или да си имаме собствено развитие?
  • 13 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ами да":

    Самия факт че се обръщаш към някой с "колега"......