7 Октомври, 2016 11:51 3 497 0

Самолетната мистерия започва да се разплита

  • малайзия еърлайнс-
  • боинг-
  • mh370-
  • катастрофа

Задкрилката, намерена край остров Мавриций, е от полет МН370 на Малайзийските авиолинии

Самолетната мистерия започва да се разплита - 1
Снимки: БТА/АР

Загадката около малайзийския самолет, който изчезна през 2014 г., започва да се разплита.

Част от самолетно крило, намерена на остров Мавриций в Индийския океан, със сигурност е от безследно изчезналия през 2014 г. „Боинг", предаде CNN, като цитира малайзийския министър на транспорта.

Експертизата е показала, че става въпрос за парче от самолетна задкрилка. Тя носи номера, под който е бил регистриран малайзийският „Боинг“ -  9M-MRO. 

Машината Boeing 777-200, изпълняваща полет MH370 от Куала Лумпур за Пекин, изчезна от радарите в нощта на 8 март. Предполага се, че лайнерът се е отклонил по неизвестни причини от курса си и се е насочил към южните части на Индийския океан.

На борда му пътуваха 227 пасажери и 12-членен екипаж.

Самолетната мистерия започва да се разплита

Двегодишната издирвателна операция не даде резултат. Няколко самолетни отломки все пак бяха изхвърлени на бреговете на френския остров Реюнион и на остров Пемба край Танзания. Анализи показаха, че те са от изчезналия самолет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА