Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 00:45 932 0

Конгресмен: Yahoo е като Биг Брадър на стероиди

  • yahoo-
  • биг брадър-
  • тед лю

Конгресмен атакува сканирането на информация от имейлите на служители

Председателят на Комитета по външните работи на Бундестага – Норберт Рьотген обяви, че Германия може да заложи допълнителни санкции срещу Русия, заради ситуацията в Сирия, съобщи „Зюдойче Цайтунг“.

„Липсата на реакция и санкции в отговор на най-тежките военни престъпления ще бъде скандално. Икономическите санкции срещу Москва няма да заработят веднага. В дългосрочен план обаче това ще повлияе на политиката на Русия“, заяви Рьотген.

Той критикува и европейските правителства, които се противопоставят на санкциите. Според него това е „продиктувано от страх“.

„Разкритията за исканията на американското правителство за обработка на информацията на потребителите на Yahoo, са шокиращ пример за злоупотреби със силата на федералното правителство“. Това заяви членът на Камарата на представителите Тед Лю, цитиран от The New American.

Той коментира скандала, в който се оказа, че компанията е сканирала информацията от имейлите на своите потребители за данни, представляващи интереси за американските служби.

„Това е явна злоупотреба с федерална власт. Компаниите от частния сектор не са крила на правоохранителните органи и разузнавателните агенции. Това е като Биг Брадър на стероиди. Това трябва да се спре“, заяви Лю.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА