Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 20:50 4 517 13

Румъния получи първите F-16

  • f-16-
  • румъния-
  • миг

Многоцелевите изтребители трябва да заменят старите руски МиГ-ове

Румънските военновъздушни имат повод за радост. Северните ни съседи получиха първите шест изтребителя F-16 от Португалия. Те трябва да заменят морално остарелите руски МиГ-ове.

„Това получаване на първата партида от многофукционални самолети представлява голяма инвестиция, подкрепяща повишаването на отбранителната способност на нашата страна“, заяви премиерът на северната ни съседка Дачиан Чолош във военновъздушна база край река Дунав.

Многоцелевите изтребители F-16 „Фалкон“ са част от група от 12 бойни машини, доставяни на Румъния от португалските военновъздушни сили.

По предварителен план Португалия ще достави още три изтребителя до края на годината, а останалите през 2017 г.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 2 Отговор
    Старите мигове????? Ваща м....ма ами тези Ф16 да не са нови???? ейййй пропаганд до дупка просто нямам думи ..

    Коментиран от #4

  • 2 Hose

    2 1 Отговор
    Миг 29, които бяха на въоръжение в Румъния са по-нови от въпросните новодоставени F 16, a цената на новите придобивки е по-висока отколкото за нов самолет.......
  • 3 Палко

    2 1 Отговор
    Самолетите са "нов внос" от Португалия затова са и НОВИ И с тези самолети са летели само пенсионери! По калпави са от Миговете но са от Батко Сам!!!
  • 4 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Да, ама виж че си пробутват бокуците - тук ракетки, там самолетчета, другаде явтоматчета. Явно пред европейските балуши им вървят номерата с лошия руснак!

    Ся, преди стоечо да ми обясни че са португалски и румънците ще са им трети собственици - няма значение кой ги е таралянкал, винаги производителя/собственика на патентите смуче кинти. Ако не му се кихне, ни ремонт ни гаранция. А на португалците ще има "нови" - втора употреба директно от САЩ.

    Коментиран от #5

  • 5 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Глупави хора ! не знаят от кого да купуват! И за това пак са виновни алчните кравари!
  • 6 hem6tabiqhem6taeba

    1 0 Отговор
    Съгласно снимката, виждам,че ще заменят модифицираните Lancer (МиГ-21).
  • 7 Картър

    0 1 Отговор
    Добре, че ги взеха, инак нас ни натискаха да им вземем вторичните суровини. Румънците последно време се правят на големи ястреби и няма да е чудно, ако Вовата първо тях ги изгърби барабар с американското им Про и ядрените им бомби. Каквото търсят, ще си го намерят, ама и ние като техни съседи ще отнесем плувката.
  • 8 министер ненчев

    0 1 Отговор
    ахахааха старите мигове /ефкита са по стари бре евроатлантици ахахаха
  • 9 mediator37

    1 1 Отговор
    НАТО е чисто търговска корпорация. Влизаш в НАТО, уж да те пази, и под фэормата на евроатлантическа солидарност почваш да купуваш два пъти по-калпаво и старо оръжие на три пъти по-скъпи цени.
    2х3=6
    Евроатлантическата финансова набутвация е близо шест пъти.
    На печелившите честито ! ... ама не сме ние.
  • 10 сметка

    0 1 Отговор
    Хахахаха,имат повод за гордост като купиха разпадащата се ескадрила на португалия на безусловно високи цени.Кой нареди тази сделка?Като са свестни защо портокалите не си ги използваха още или те си ликвидират въздушните ескадрили.По-добре да продадат остарялата си техника под чуждо нареждане на страни оголели от източна педропа без пазарлъци.
  • 11 Д'Мин

    1 0 Отговор
    По добре с Ф16 отколкото със заземени МиГ-ове. Ама ние и това нямаме. Е не ни е виновна Русия за това! Нормално е за козяшките тролове рашъните им са виновни, че не им става, като не си легнат с жените. Ама перуката нали договори ремонт на двигателите, и само два дойдоха, за другите десет...,нова поръчка. На кой, откъде, защо? Нещо нещата не станаха, ама за козяшките тролове рак Русия им.е виновна. Е не, не става! Стига сме си оправдавали политическото некадърство с Русия. Подлога сме си, преди руски, сега краварски. Ама Боко ни го каза матриала ни е такъв, визирайки и себе си и предишните!
  • 12 kcaniba

    0 0 Отговор
    Тези дървета са по стари от МИГ-овете, и са трета ръка!!!
    Нали преди 10 години искаха да ги набутат в БГ!!!
    Румънците искат пак да увеличават територията си, както при Сталинград през 1943-та.
    Но този път ще им за последно!!
    Няма Румъния - няма проблем!!!
  • 13 Гьоргюл

    0 0 Отговор
    Както винаги няма по големи натегващи от романските цигани. Сега с европарите пазаруват стари ф-ки,ракети Пейтриът,нека,нека се набутват циганьорите отвъд Дунав,сега ако имахме поне малко мислещи депутати,школуваме двигатели за МиГ-овете ни,може и още да накупим от Украйна дори и без двигатели,взимаме ревизирани двигатели от Русия,и с едни С-400 работата заспива.Ама на дали с нашите заспали мунчовци
Новини по държави: