Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 21:08 3 283 5

Да викаш "Аллах Акбар" от любов към рапа

  • австрия-
  • рап-
  • песен-
  • арестуван-
  • заподозрян-
  • тероризъм-
  • прегазил-
  • пешеходци-
  • виена-
  • аллах акбар

Австриецът с турски корени остава в ареста във Виена

Да викаш "Аллах Акбар" от любов към рапа - 1
Снимка АП/БТА

Мъжът, който блъсна с колата си пешеходци в австрийската столица Виена, викайки "Аллах Акбар" не е терорист, а просто пеел заедно с рап песен, която слушал в колата си. Това заявиха родителите на 21-годишният австриец с турски корени, цитирани от в. "Индипендънт".

Полицията арестува 21-годишният шофьор Ибрахим C, по подозрение, че се е опитал да извърши терористично нападение на 29 септември.

Очевидци разказват как минувачите скочили встрани от пътя на връхлитащото Пежо, което се заби в пешеходната зона на квартал Фаворитен в австрийската столица.

Говорителят на полицията във Виена заяви, че Ибрахим се е опитал да прегази минувачите, викайки "Аллах Акбар" ("Бог е велик"), повтаряйки ислямската фраза докато се съпротивлявал на полицаите по време на ареста му.

Прокуратурата заяви, че разследва всички сценарии и не може да изключи "религиозния мотив" от разследването, тъй като на задната седалка на автомобила е било намерено копие от корана.

"Задържаният не е известен на полицията и към момента не сме открили връзки с екстремистки групировки", каза говорителят.

В интервюта пред местни медии, родителите на Ибрахим заявили, че случката е огромно недоразумение, добавяйки, че синът им е бил безработен и наскоро е имал халюцинации след употреба на канабис.

Баща му, Мехмет Али C, заяви пред вестник Österreich: "Синът ми не е терорист и не е искал да убива никого. Ибрахим взе назаем колата ми, за да купи пица от магазина, в който винаги ходи. Търсел е място за паркиране."

Запитан за виковете "Аллах Акбар", Мехмет добавя: "Той е слуша музика в колата и пее заедно с касетофона ... той е против Ислямска държава".

Бащата също така заявил, че Коранът бил негов.

Журналисти от в. Kronen Zeitung слушали въпросното рап парче, в което се пее на немски и турски, и заявили, че фразата "ясно може да се чуе".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фуцк

    0 0 Отговор
    Вдъхновявала се е просто гадта. беее. Колко е изглупял тоя белия идиот, нямам думи. Нереално е, не е истина това, ненормално, не знам...ще стават разни работи...
  • 2 рапър

    0 0 Отговор
    явно много му се е пеело на колегата щом и при ареста си е припявал алах-акбар!
  • 3 interceptor

    0 1 Отговор
    И какво ние да си пуснем “Hail and kill" , ''Warriors of the world'' или нещо на Вагнер и да направим един рейд над Турция и Близкия изток, а после ще кажем че сме отишли за пица и сме търсели къде да паркираме бомбардировачите...
    Явно само по такъв начин ще разберат,че не трябва да бъркат религията с действителността.
  • 4 гадове

    0 0 Отговор
    Баш си се е надъхвал с парчето! Дъртия резаняк да си говори, каквото си иска. Властите трябва да ги приемат на сериозно тези неща и никаква прошка за такива саморадикализирали се типчета!
  • 5 Ahnenerbe

    0 1 Отговор
    Бих препоръчал на пицариите да разширят пещите си и ги преустроят на газ.Сешшш ли се...
Новини по държави: