Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 22:03 1 308 3

Още един съветник на Доналд Тръмп с връзки в Кремъл

  • доналд тръмп-
  • кремъл-
  • русия-
  • връзки-
  • съветник-
  • ричард бърт

Републиканският лобист за руски газопровод, изготвил голямата реч за външната политика на републиканския кандидат

Още един съветник на Доналд Тръмп с връзки в Кремъл - 1
Снимка АП/БТА

Няколко месеца след като уволни втория мениджър на предизборната си кампания заради интересите му в Русия, Доналд Тръмп е изправен пред поредния доклад, който разкрива, че още един негов съветник има солидни връзки с Кремъл.

Ричард Бърт, високопоставен лобист на Републиканската партия, е спечелил стотици хиляди долари за насърчаване на един от основните приоритети на руския президент Владимир Путин по същото време, когато е писал първата голяма реч на Тръмп за външната му политика.Още един съветник на Доналд Тръмп с връзки в Кремъл

Според нов доклад на Политико, Бърт, бивш служител на администрацията на Рейгън, е получил 365 000 долара през първите две тримесечия на 2016 г., за да се застъпи за газопровода Северен поток II. Оказва се, че руската компания Газпром е била собственик на 50% от дяловете на New European Pipeline AG, компанията, която стои зад газопровода и която плаща на Бърт. Газпром вече изцяло притежава New European Pipeline AG.

Политико пише: "Газопроводът, срещу който се противопоставят полското правителство и администрацията на Обама, ще позволи на руския газ да достигне централните и западните европейски пазари, заобикаляйки Украйна и Беларус, с което подпомогне усилията на Путин да постигне целите си в Европа."

Бърт, който бе начело на Бюрото по политически и военни въпроси в Държавния департамент, а след това отговаряше за връзките с Европа и Канада, е служил като посланик на САЩ в Германия от 1985 до 1989 г.

Според информацията на Политико, той става официален съветник на Доналд Тръмп, докато получава солидни суми от свързана с Кремъл фирма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Изтрещелите американци направо да направят надпреварата между Хилъри и Путин.

    Коментиран от #2

  • 2 Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Д'Мин":

    Мерси... няма нужда, Хилъри нали е отровена ;)
  • 3 ГОСТА

    0 0 Отговор
    Ха, ха ха,...много ще е интересно, ако алчните американци се натресат на руския х...й :))))) Няма само ние да да го ду..аме, я?! Нека и тарикатите да видя к'во е.