Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 22:23 1 306 0

Турски дипломати търсят убежище в Германия

  • дипломати-
  • турция-
  • германия-
  • убещище

След проваления опит за преврат най-малко трима турски дипломати са потърсили политическо убежище във ФРГ

След проваления опит за преврат най-малко трима турски дипломати са потърсили политическо убежище в Германия. Сред тях е Айхан Дагли, военен аташе от турското посолство в Берлин, съобщава в. „Зюддойче цайтунг“. От 15 юли той и съпругата му са обявени за безследно изчезнали. Вестникът е направил разследването заедно с телевизиите NDR и WDR. 

Трудните двустранни отношения между Турция и Германия отново могат да се влошат, защото Берлин трябва да реши дали заподозрените като превратаджии ще бъдат политически преследвани в Турция. След опита за преврат Турция анулира дипломатическите паспорти на осем работещи в германия дипломати. Цитиране е и говорител на турското посолство в Берлин, който казва: „Правилно е, че някои дипломати са привикани обратно в Турция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: