9 Октомври, 2016 01:15 939 0

Мъжките катерици в Аляска са мързели по природа

  • мъжките катерици-
  • аляска-
  • мързели

Американски учени откриха любопитна несправедливост, касаеща живота на катериците в Аляска.

Докато мъжките екземпляри се излежават по цял ден, женските вършат цялата работа, пише Дейли мирър.

Мачовците при този вид рядко напускали подземните си хралупи и се отдавали на сладко безделие. Това било установено, след като биолози от университета в Северна Аризона оборудвали 50 арктическите катерици с нашийници с предаватели.

Женските екземпляри прекарвали от 3 до 6 часа по малко в хралупите, в сравнение с мъжките.

В същото време "Дамите" били изключително активни на повърхността, като се грижели за храната и надзиравали малките, да не бъдат нападнати от хищници.

В редките случаи, когато се появявали на повърхността, мъжкарите не се скъсвали от работа, а предпочитали да се припичат на слънце и да се шляят безцелно, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА