Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 23:30 1 798 3

Германия предлага без автомобили на бензин и дизел от 2030 г.

  • бензин-
  • дизел-
  • двигател-
  • забрана

Преходът към електромобили в самата Федерална република обаче става бавно

Германия предлага без автомобили на бензин и дизел от 2030 г. - 1
Снимка: БТА/АР

Горната камара на германския парламент предлага от 2030 година да не се пускат в експлоатация нови автомобили с бензинови и дизелови двигатели. Новината съобщава седмичното списание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

В проектозакона се призовава ЕК да преразгледа съществуващата практика на облагане с данъци и събиране на такси в бранша, за да се стимулира преходът към по-екологично чист транспорт.

Според депутатите това трябва да стане по такъв начин, че не по-късно от 2030 година в целия ЕС да се произвеждат само автомобили, които не изхвърлят  вредни газове в атмосферата.

Намаляването на отделяните вредни газове от традиционните автомобили е една от решаващите стъпки за изпълнение на Парижкото споразумението за климата. До 2050 година Германия трябва да намали емисиите въглероден диоксид с 95%. Преходът към електромобили във Федералната република обаче става бавно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 без кръчмаря

    0 0 Отговор
    До 2030 Германия, ще е ислямски протекторат, так че няма знение, какво ще решат сега, а какво ще решат приматите, които ще ги завладеят!
  • 2 Алекс

    2 0 Отговор
    Първо трябва да намалят цените на електрическите автомобили и да монтират на бензиностанциите ел.колонки или отделно ел станции за зареждане с ток тогава да предприемат тези действия
  • 3 Милен

    0 0 Отговор
    Не искам да минавам на ток. Колата ми е дизелова как ще стане това?
Новини по държави: