Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 23:25 1 525 8

Русия наложи вето на решение на ООН за зона без полети над Алепо

  • сирия-
  • русия-
  • оон-
  • вето

Русия наложи вето на проекта за резолюция на Съвета за сигурност на ООН, което се отнася до създаването на зона без полети над Алепо, предаде агенция ТАСС. „Резолюцията не се приема, тъй като един от постоянните членове на Съвета за сигурност е против”, каза постоянният представител на Руската федерация в ООН, Виталий Чуркин.

Внесеният от Франция и Испания проект за резолюция разглежда въвеждането на забрана за полети на военната авиация над Алепо и призовава за спазване на режима за прекратяване на огъня в Сирия. В случай на нарушение, документът предвижда въвеждане на мерки против страните в сирийския конфликт.

„Една от най-странните мизансцени в историята на ООН”. Така Чуркин окачествени случващото се на заседанието.

Сред причините за налагането на вето от страна на Русия е, че френският проект осигурява защита на терористичната групировка Джебхат ан-Нусра. „В документа е открит опит да се осигури прикритие за терористите на Джебхат ан-Нусра и влелите се в техните редици бойци, без да се вземе под внимание ангажираността на страните членки на ООН за борба с терористичната заплаха с всички налични средства” се казва в съобщение на Министерството на външните работи на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЛАВА РОССИИ

    0 0 Отговор
    Стига хватки и трикове на НАТОвските мижитурки! Време е "Нито Запада да е жив нито Русия да я няма!" Време е за истината, за последната схватка и да стане ясно - кой е кум и кой е сват! И България на кого е брат? Що все тъй става че когато Россия има нужда от помощ , България играе "лека" жена? 1914, 1941, 1991, 2016 България е все от другата страна на освободителя и покровителя и не с този който хиляди жертви даде днес да сме народ и държава. Що за раса сме, що за сган, чудя се и сам не знам? Аз не бих простил дори на себе си да изменя на на освободителя - РОССИЯ только одна! Прости меня РОССИЯ що мъх се годна осми .овна.

    Коментиран от #2

  • 2 слава на България

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЛАВА РОССИИ":

    Май не проверяваш дали се храниш с месо заразено от "ЛУДА КРАВА"?

    Бъди по-внимателен!
  • 3 Трол

    0 0 Отговор
    ООН няма ли да направи нещо на наложената от Израел блокада на Ивицата Газа? Нима там не умират палестинчета? Нима не може да се извадят снимки как малко палестинче от глад отхапва пръста на сестра си в момент в който тя сочи лош и озъбен израелски войник?
  • 4 Слава на коя България

    0 0 Отговор
    Слава на трудовият Българин дето строеше градеше и умножаваше постиженията на страната и живот кипеше по полята, градовете и селата. Имаше народ не богат но доволно по-добре осигурен и отиваше България към 10 милионният и жител. Имаше култур, университети, читалища кръжоци, детцки ясли и градини, медицински услуги, библиотеки, инфраструктура, не перфектна но сносна дайсъвуваща ефективна икономика армия, милиция, администрация и инфра структура. А днес? Сме на половина. За едни със шепите а за са други ако има. За едни България им стана собственост а за други да се спасяват по чужбина. Това не е нашата Славна България която наричахме майка и татковина. Е за туй думата дума отваря България да не за едни майка а за други мащеха! А що се касае за лудата крава, незнание ама че ЗИКА те поразила в шиника, вече знам!

    Коментиран от #5

  • 5 СИРИЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Слава на коя България":

    така си беше.Държава в която не търсеха човек за работата а търсеха работа за човека.Имаше институти и университети чието образование не се признаваше никъде.Да "не бяхме много бедни" просто бяхме общество от еднакво бедни.Имахме огромен репресивен апарат(милиция)която за да открие кой е откраднал пилетата на съседа пребиваше стотици докато някой си признаеше.Бяхме известни и с износа на мотокари за Япония.Японците ги купуваха с удоволствие докато двутонните тежести бяха от чугун.След като се изхитрихме да сложим неизползваема шлака ...СПРЯХА ДА КУПУВАТ.тА ТОВА БЕШЕ "България при СОЦА"

    Коментиран от #6

  • 6 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "СИРИЛ":

    Не повтаряйте глупостите за българските кари в Япония! Прочетете в Интернет за какво става въпрос! За милицията също пълни глупости! Хайде да видим кога броя на милицията/полицията е бил по-голям! Сега или преди, а в миналото сме били над 8млн. Как се пада на глава на населението? Че сега полицията е по-голяма от армията ни. Бая тролене падна!

    Коментиран от #8

  • 7 Сириле Сириле

    0 0 Отговор
    Ти какво с какво допринесе за доброто на обществото? Специалист, ръководител, предпринемач, производител? С какво днес си по-добър от тези които са доведени до изнемогване? Сигурен съм че си Гн. Никой!
  • 8 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Историята за нашите кари е истинска за съжарение .

    Както е горчива истина че руснаците затвориха супер модерен завод в Пловдив за булгар-рено ,за балканчето.....!

    Глупавата история за Кремиковци ,Червена могила....!