Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 09:24 1 117 0

Гръцките авиодиспечери отмениха всички планирани стачни действия

  • гърция-
  • полети-
  • стачка-
  • отменена-
  • рвд-
  • авиодиспечери

Заради започващите от днес протести щяха да бъдат отменени всички полети от и до летищата в Гърция

Гръцките авиодиспечери отмениха всички планирани стачни действия - 1


Гръцките авиодиспечери отмениха в последната минута, планираната щафетна стачка, която трябваше да започне от полунощ, събота срещу неделя, съобщава Greek reporter.

Десетки авиокомпании обявиха отмяната на стотици полети заради серията от стачки, които ръководителите на полети в Гърция бяха решили да проведат в неделя, понеделник, сряда и четвъртък.

Министърът на транспорта Христос Спирдзис обвини профсъюза на служителите в РВД, че организират стачка без ясни искания.

Проблемът обаче, бе решен в събота следобед след среща между Спирдзис и синдикалистите.

Лидерите на профсъюза заявиха, че "отменят стачката, след като някои сиви зони в сектора им са били изяснени."

Според тях диалогът с министъра е бил "конструктивен и честен", като той е обещал да се направят промени в законопроекта за реорганизиране на гръцката служба за гражданската авиация.

Обявените стачни действия бяха в отговор на предложеното преструктуриране на органите за гражданска авиация. Синдикатът обвини гръцкото правителство, че прилага реформи, които биха лишили ръководителите на полети от тяхната административна роля, без предварителна консултация с Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: